Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - KRUGMAN: Piata globala de securitate cibernetica se va dubla in urmatorii 5 ani
KRUGMAN: Piata globala de securitate cibernetica se va dubla in urmatorii 5 ani
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 17 Oct 2022 12:03
Criza economica poate crea oportunitati pentru business-urile cu viziune. Compania romaneasca Krugman & Partners si-a deschis anul acesta birouri la New York si Bucuresti, intrand astfel pe piata de competitive intelligence si cyber security, aflata in continua crestere in ultimii ani. Daca in 2019 valoarea globala a acestei piete se apropia de 40 de miliarde de dolari, estimarile sunt ca in 5 ani aceasta va depasi 82 de miliarde de dolari.
 
Activitatea de competitive intelligence, in top 3 prioritati ale marilor companii
Aproximativ 60% dintre executivi considera ca obtinerea unor avantaje competitive este una dintre cele trei prioritati ale companiilor pentru care lucreaza, iar peste 90% dintre companiile aflate in clasamentul Fortune utilizeaza serviciul de competitive intelligence si cyber security in acest sens.
„Noile tehnologii si digitalizarea au facut ca barierele de intrare sa fie usor de trecut in aproape fiecare industrie, iar modele traditionale de business sunt concurate de solutii noi care faciliteaza accesul consumatorilor intr-o maniera mai atractiva pentru client. Cel mai mare risc strategic cu care se vor confrunta in urmatorii trei ani afacerile existente acum pe piata va fi reprezentat de noii concurenti, care acum sunt necunoscuti. Ceea ce noi oferim clientilor este o minimizare a riscurilor prin aceea ca ii ajutam pe executivii din orice industrie sa ia decizii avand toate informatiile relevante consolidate, verificate si analizate de catre specialistii nostri”, spune George Alexe, Managing Director al Krugman & Partners.
Un studiu realizat Universitatea Washington indica faptul ca 40% dintre companiile Fortune 500 de astazi se tem ca, intr-un interval de zece ani, vor fi inlocuite de firme despre care nu auzit inca deoarece nu le vor putea concura. Astfel, pentru a ramane competitive, companiile trebuie sa actioneze rapid si sa se adapteze la era digitala axata pe colectarea si analiza de big data si inteligenta competitiva. Practic, acest serviciu le asigura accesul la o analiza completa a riscurilor si oportunitatilor de pe piata, care se pot dovedi vitale in luarea deciziilor de afaceri. Aparuta in SUA, activitatea s-a dezvoltat in ultimele trei decenii in toate economiile puternice la nivel global, ajungand ca in prezent toate companiile din top Forbes 500 sa aiba un departament de competitive intelligence.
Ultimii ani au adus un interes crescut pentru aceasta zona si pe piata din Romania, iar prognozele indica o dinamica accelerata in perioada urmatoare, pe masura ce companiile multinationale incep sa inteleaga importanta integrarii in procesul decizional a rapoartelor de informatii pentru afaceri generate de furnizori specializati.
„Performantele companiilor care au o cultura de competitive intelligence sunt net superioare pentru ca au un risc de frauda interna scazut, reusesc sa isi pastreze secretele comerciale si isi cunosc foarte bine clientii, concurentii, furnizorii si, implicit. riscurile si oportunitatile. Astfel, aceste companii reusesc sa reduca gradul de incertitudine, reduc riscul si isi construiesc strategii proactive care genereaza marje de profitabilitate mai bune. Este un domeniu competitiv, unde jucatorii din piata sunt foarte atenti la cei care apar in industrie”, adauga George Alexe, Managing Director al Krugman & Partners.
Competitive intelligence si cyber security sunt solutii complementare care ofera clientilor un avantaj fata de concurenti, primii dintre ei avand acces la o baza informationala mai mare si mult mai bine protejata fata de eventuale atacuri din afara organizatiei. O analiza a Evalueserve din 2021 arata ca organizatiile care si-au creat propriile departamente de competitive intelligence sau au contractat astfel de servicii de la firme specializate au inregistrat o crestere de pana la patru ori a veniturilor intrucat au avut la dispozitie date si informatii pe care competitorii nu le-au avut si astfel au putut lua decizii de business mai rapide si mai corecte.
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGTotalEnergiesSISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
konsent
noark
MAKITA
SIGM
Ubitech
Acvatot 2019
concelex
DRS
Arduro
leviatan
VEGO
BogArt
ness project
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
SSAB
viarom
CDS
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<