Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Schneider Electric: Digitalizarea creeaza noi locuri de munca in industrie
Schneider Electric: Digitalizarea creeaza noi locuri de munca in industrie
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 20 Dec 2023 12:17
Noua cercetare de la Schneider Electric a dezvaluit ca aproape jumatate (45%) dintre companiile industriale cred ca digitalizarea va fi principalul motor pentru crearea de noi locuri de munca in tehnologie operationala (OT) in urmatorii trei ani.
Cercetarea, comandata de Schneider Electric si realizata de Omdia, a chestionat 407 companii industriale, de la companii mici si mijlocii pana la companii mari din Europa de Vest (Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania, Danemarca si Suedia), SUA, China, India si Asia de Sud-Est (Vietnam, Thailanda si Filipine). Studiul a evidentiat amploarea crizei globale in ceea ce priveste competentele industriale, procesul de talent acquisition fiind o provocare cheie pentru mai mult de jumatate dintre cei chestionati (52%).
Cu toate acestea, cercetarea a identificat si rezolvarea acestei probleme. Pe langa crearea de locuri de munca, peste doua treimi (70%) dintre cei chestionati sunt de acord ca digitalizarea va ajuta la abordarea deficitului de talente, subliniind potentialul instrumentelor digitale de a oferi mai mult decat productivitate si eficienta.
In timp ce criza de competente creeaza dificultati, locurile de munca din mediul industrial trec printr-o schimbare rapida. Obiectivele de sustenabilitate si tehnologiile avansate, cum ar fi inteligenta artificiala (AI) si digital twins, devin din ce in ce mai integrate in activitatea curenta. Cercetarea a constatat ca aproximativ 45% dintre respondenti cred ca obligatiile tot mai mari ale companiilor industriale de a indeplini obiective de sustenabilitate sociala si de mediu vor necesita o extindere semnificativa a rolurilor de munca in fabrici.
"Digitalizarea nu aduce beneficii doar productivitatii si eficientei, la modul general. Este vitala pentru rezolvarea unora dintre provocarile centrate pe oameni cu care se confrunta businessurile industriale”, a declarat Ali Haj Fraj, Senior Vice President, Digital Factory, Industrial Automation la Schneider Electric. „Companiile industriale au o ocazie buna de a optimiza si imbunatati rolurile OT. Prin reducerea timpului petrecut cu sarcinile administrative si permitand oamenilor sa isi valorifice mai bine potentialul, putem rezolva multe dintre provocarile cheie cu care se confrunta aceste businessuri si putem contribui la construirea unui viitor mai sustenabil.”
Sondajul a constatat ca peste jumatate dintre respondenti (52%) considera ca recrutarea si pastrarea angajatilor sunt provocari care pot fi depasite, semnaland un oarecare nivel de optimism la nivelul companiilor industriale.
Trei din cinci respondenti (60%) cred ca rolurile OT se vor schimba in urmatorii trei ani, fie moderat (41%), fie semnificativ (19%). In plus, majoritatea (73%) este de acord ca digitalizarea va schimba substantial natura muncii in urmatorii trei ani. Trei din zece (31%) considera ca rolurile de control al calitatii sunt cel mai semnificativ extinse sau optimizate de digitalizare.
Sondajul a mai constatat ca, in urmatorii trei ani, companiile industriale se asteapta sa fie necesare noi competente in domenii precum programarea si integrarea roboticii (49% dintre respondenti spun ca nu au deloc sau nu au suficiente competente in acest domeniu) si procesarea datelor, vizualizarea si analiza (in medie, peste 30% nu au competente sau nu au suficiente competente in aceste domenii). In timp ce respondentii spun ca acorda prioritate investitiilor in procesarea datelor, vizualizare si analiza, programarea si integrarea roboticii sunt indicate ca fiind doar o prioritate medie pentru aproape jumatate dintre cei chestionati. O recomandare cheie rezultata din cercetare este, prin urmare, ca toate companiile industriale sa colaboreze cu parteneri din ecosistemul industrial care pot ajuta la rezolvarea deficitelor de competente tehnologice cu solutii, instruire si alte capacitati pentru a-si pregati forta de munca pentru viitor.
"Schimbarile in ceea ce priveste forta de munca din domeniul industrial vor necesita tot mai multe investitii in digitalizare pentru a ajuta personalul sa se perfectioneze si pentru a imbunatati productivitatea si eficienta”, a declarat Alex West, Senior Principal Analyst, Industrial IoT and Sustainability la Omdia. „Daca nu o fac, impactul mai puternic si mai serios pe termen lung va fi asupra inovatiei si asupra incapacitatii de a atenua deficitul de talente.”
Raportul complet, intitulat The Future of Work in Industry, poate fi accesat aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
ERBASU CONSTRUCT
siniat
theda mar
quadratum
EDIT-Structural
rigips
concelex
noark
Ubitech
viarom
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander