Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CADWARE: A fost creat cadrul legislativ pentru implementarea modului de lucru BIM
CADWARE: A fost creat cadrul legislativ pentru implementarea modului de lucru BIM
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 27 Sep 2019 06:35
In anul 2019 vanzarile de software specializat pentru piata de proiectare si constructii si-au continuat cresterea, evolutia fiind datorata de cererea tot mai mare venita din partea beneficiarilor si a firmelor de constructii de a livra proiectele in sistem colaborativ BIM, potrivit datelor CADWARE Engineering, companie cu o experienta de 12 ani in furnizarea de licente software de proiectare.
"Acest mod de lucru permite tuturor partilor implicate in procesul de construire sa inteleaga si sa vizualizeze evolutia proiectului in fiecare etapa, dar si sa identifice si sa corecteze anumite erori inca din stadiul de proiectare. Cererea pentru tehnologia care sustine procesul BIM a evoluat semnificativ in ultimele 12 luni si continua sa creasca si in urmatorii ani, mai ales pentru ca in aceasta vara Organismul National de Standardizare a publicat versiunea in limba romana a standardelor BIM SR EN ISO 19650-1:2019 - Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei (Partea 1: Concepte si principii) si SR EN ISO 19650-2:2019 (Partea a doua: Etapa de livrare a activelor). Standardele au fost elaborate in cadrul comitetului tehnic in cadrul ASRO/CT 335, BIM si sustenabilitatea mediului construit, comitetul tehnic national corespondent pentru comitetul european de standardizare CEN/TC 442, Building Information Modelling", a declarat Brandusa Parlog, Managing Partner in cadrul CADWARE Engineering.
Compania a participat la dezbaterile si lucrarile comitetului tehnic organizat pentru elaborarea acestor standarde, ce reprezinta un prim pas important pentru piata din Romania, deoarece ofera un cadru legislativ pentru implementarea tehnologiilor si modului de lucru BIM.
Contextul la nivel local este, astfel, incurajator pentru urmatoarea perioada, tot mai multe companii de arhitectura si proiectare dorind sa faca trecerea si sa implementeze acest mod de lucru inovativ in activitatea curenta.
 
Oferta de produse si servicii dedicate BIM se diversifica
BIM este un proces de lucru care permite accesul imediat la informatiile legate de proiect, liste si costuri, informatii care sunt de inalta calitate, sigure, integrate si complet coordonate. BIM se adreseaza fiecareia dintre cele trei faze ale ciclului de utilizare a constructiei - proiectare, constructie si gestionare. Avand construit un model 3D precis, se pot realiza analize, calcule si simulari ce pot oferi informatii despre comportamentul cladirii in timpul ciclului de viata: calcule de rezistenta, calcule seismice, dimensionari, studii de iluminare solara prin plasarea modelului pe suprafata de teren si luand in considerare locatia pe glob si perioada din an, analize de consum energetic, studii de iluminare si acustica a spatiilor interioare etc. Modelul poate fi apoi utilizat de proprietari, pentru a gestiona si intretine cladirea, sau de autoritati, pentru a realiza planul orasului si a analiza dezvoltarea acestuia.
"Modul de lucru BIM este sustinut si de producatorii de software prin dezvoltarea continua a solutiilor dedicate de proiectare pentru arhitectura, inginerie si instalatii, si a modului de colaborare intre specialitati. Portofoliul pe care il punem la dispozitie clientilor cuprinde diferite solutii care sustin intreg procesul BIM, de la proiectare la coordonare si verificare a erorilor, cursuri de instruire in cadrul Centrului Autorizat de Training Autodesk si servicii de implementare pentru solutiile software furnizate. In 2020, continuam dezvoltarea in ceea ce priveste cursurile oferite in cadrul centrului de training si al serviciilor BIM. Cursurile organizate de noi sunt adresate in special companiilor, acestea fiind de tip open - la sediul nostru din Bucuresti si la Cluj Napoca -, sau personalizate, pentru a facilita adoptia cat mai rapida a solutiilor software si a noului mod de lucru", a precizat Brandusa Parlog.
 
Afaceri in crestere cu 20%, in 2019
Cadware Engineering a incheiat anul 2018 cu o cifra de afaceri de circa 3 milioane de lei, pentru anul in curs conducerea companiei estimand o majorare de 20% a rulajului.
"Volumul vanzarilor de software AEC este strict legat de evolutia pietei de constructii si de investitiile facute in aceasta perioada, iar cresterea din ultimii ani s-a simtit in evolutia companiei noastre. Si in 2020, pe langa dezvoltarea de cursuri si servicii BIM, avem in vedere dezvoltarea portofoliului de solutii software pentru magazinul online si a canalelor de distributie pentru solutii software specializate pentru topografie si infrastructura, la nivel local si international", a mai spus managerul Cadware Engineering.
***
CADWARE Engineering este o firma independenta, cu capital integral romanesc si cu o experienta de 12 ani in furnizarea de licente software de proiectare. Inca de la infiintare, este Centru Autorizat de Training Autodesk si furnizor de solutii Autodesk. Din 2009, societatea distribuie atat pe piata din Romania, cat si in afara tarii, pachetul de programe TopoLT, dezvoltat de compania locala 3D Space si foarte bine adaptat la piata din Romania. Solutiile din portofoliul CADWARE Engineering acopera aplicatii CAD 2D si 3D, programe de birou si utilitare, aplicatii pentru infrastructura, arhitectura si design, amenajarea teritoriului si urbanism, proiectare industriala, topografie si cadastru. Alte produse incluse in portofoliul companiei sunt SketchUP Pro, V-Ray, Rhino, Adobe, Corel, CGS, Aplitop si Abby.
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
ness project
rigips
theda mar
concelex
Acvatot 2019
noark
ERBASU CONSTRUCT
siniat
viarom
MAKITA
quadratum
leviatan
EDIT-Structural

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander