Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - STANDARDELE Building Information Modelling (BIM), disponibile in limba romana
STANDARDELE Building Information Modelling (BIM), disponibile in limba romana
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 09 Iul 2019 14:55
La nivel mondial, industria constructiilor se afla in plina expansiune, aducand in prim-plan proiectele globale de constructii si necesitatea unor instrumente eficiente, precum Building Information Modelling (BIM).
BIM (Building Information Modelling) este un instrument digital, un proces de creare si utilizare a unor informatii coordonate, consecvente si calculabile, despre un proiect de constructii. BIM ofera arhitectilor, inginerilor si profesionistilor din domeniul constructiilor capacitatea de a planifica, a proiecta si a gestiona mai eficient proiectele de constructie. BIM devine din ce in ce mai popular, creand astfel necesitatea unui cadru international care sa permita industriei sa colaboreze in cadrul proiectelor dincolo de granitele nationale.
Organismul National de Standardizare a publicat versiunea romana a standardelor BIM (Building Information Modelling) SR EN ISO 19650-1:2019, Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM). Managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei. Partea 1: Concepte si principii si SR EN ISO 19650-2:2019, Organizarea informatiilor in format digital despre cladiri si lucrari de geniu civil, utilizand modelarea informatiei constructiei (BIM). Managementul informatiilor utilizand modelarea informatiei constructiei. Partea 2: Etapa de livrare a activelor.
Aceste standarde nu inseamna doar o colaborare mai eficienta in proiecte, ci permite proiectantilor si contractorilor care lucreaza pentru toate tipurile de lucrari de constructii sa aiba un management mai clar si mai eficient al informatiilor.
Standardele au fost elaborate in cadrul comitetului tehnic ASRO/CT 335, BIM si sustenabilitatea mediului construit, comitetul tehnic national oglinda pentru comitetul european de standardizare CEN/TC 442, Building Information Modelling. La elaborarea acestora au contribuit CONSOFT Romania, Novart Engineering, Graitec Romania, Allbim Net, Holcim Romania si Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMRAWLPLUGhiltiTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
quadratum
VEGO
DRS
leviatan
SIGM
EDIT-Structural
rigips
viarom
concelex
theda mar
SSAB
MAKITA
CDS
CONCEPT STRUCTURE
AED
ness project
konsent
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP
Arduro
Acvatot 2019
Ubitech
noark
BogArt

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<