Agenda Constructiilor
Duminica, 02 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Dirigentie de santier - ISC anuleaza examenul curent pentru autorizarea specialistilor in constructii
ISC anuleaza examenul curent pentru autorizarea specialistilor in constructii
Dirigentie de santier Publicat de Elena Icleanu 02 Mar 2020 13:13
Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a anuntat vineri ca sesiunea de examinare pentru autorizarea specialistilor in constructii se anuleaza din cauza pericolului de infectare cu noul coronavirus. Anuntul a fost facut cu cateva zile inainte de evaluare.
"In contextul situatiei actuale din Romania cu privire la infectia cu noul coronavirus COVID-19, existand riscul de raspandire a acestuia si deoarece potrivit informatiilor publice pot exista persoane care nu prezinta simptomatologie dar pot fi purtatori ai virusului, sesiunea de examinare pentru autorizarea responsabililor tehnici cu executia care urma sa se desfasoare in perioada 9-13 martie 2020 se amana pentru o data ulterioara, care va fi stabilita si comunicata in functie de evolutia acestei situatii. Toate informatiile privind desfasurarea sesiunii de autorizare se vor regasi pe pagina de internet a ISC", s-a postat pe site-ul institutiei cu doar cateva zile inainte de desfasurare.
Situatia este considerata inadmisibila de reprezentantii Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier (CTDS). Cezar Petre, presedintele organizatiei, precizeaza, in context, ca "nu este admisibil ca pentru trei cazuri de o banala raceala sa opresti functionarea institutiilor statului. Observam ca politizarea face mai multe victime decat coronavirusul. In curand o sa asistam la inchiderea scolilor, a spitalelor, a magazinelor?".
"Presedintele statului si secretarul de stat Raed Arafat s-au exprimat foarte clar pe aceasta problema: nu este cazul sa inducem in populatie o stare de isterie. Dar iata ca tocmai institutiile si reprezentantii statului roman au decis sa faca acest lucru, afectand activitatea generala a sectorului constructiilor. Ce urmeaza? Vom fi nevoiti sa oprim santierele?", a comentat, la randul sau, Ionut Sandu, membru al organizatiei.
CTDS solicita public ministrului dezvoltarii sa ceara anularea acestui ordin ilegal, in Romania nefiind declarata stare de calamitate, iar procedura de autorizare nu prevede anularea in alte conditii.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTman and machinehilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
CDS
BALTIC
viarom
CELCO 2020
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
leviatan
BMI_Icopal
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023