Agenda Constructiilor
Sambata, 24 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Dirigentie de santier - ISC anuleaza examenul curent pentru autorizarea specialistilor in constructii
ISC anuleaza examenul curent pentru autorizarea specialistilor in constructii
Dirigentie de santier Publicat de Elena Icleanu 02 Mar 2020 14:13
Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a anuntat vineri ca sesiunea de examinare pentru autorizarea specialistilor in constructii se anuleaza din cauza pericolului de infectare cu noul coronavirus. Anuntul a fost facut cu cateva zile inainte de evaluare.
"In contextul situatiei actuale din Romania cu privire la infectia cu noul coronavirus COVID-19, existand riscul de raspandire a acestuia si deoarece potrivit informatiilor publice pot exista persoane care nu prezinta simptomatologie dar pot fi purtatori ai virusului, sesiunea de examinare pentru autorizarea responsabililor tehnici cu executia care urma sa se desfasoare in perioada 9-13 martie 2020 se amana pentru o data ulterioara, care va fi stabilita si comunicata in functie de evolutia acestei situatii. Toate informatiile privind desfasurarea sesiunii de autorizare se vor regasi pe pagina de internet a ISC", s-a postat pe site-ul institutiei cu doar cateva zile inainte de desfasurare.
Situatia este considerata inadmisibila de reprezentantii Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier (CTDS). Cezar Petre, presedintele organizatiei, precizeaza, in context, ca "nu este admisibil ca pentru trei cazuri de o banala raceala sa opresti functionarea institutiilor statului. Observam ca politizarea face mai multe victime decat coronavirusul. In curand o sa asistam la inchiderea scolilor, a spitalelor, a magazinelor?".
"Presedintele statului si secretarul de stat Raed Arafat s-au exprimat foarte clar pe aceasta problema: nu este cazul sa inducem in populatie o stare de isterie. Dar iata ca tocmai institutiile si reprezentantii statului roman au decis sa faca acest lucru, afectand activitatea generala a sectorului constructiilor. Ce urmeaza? Vom fi nevoiti sa oprim santierele?", a comentat, la randul sau, Ionut Sandu, membru al organizatiei.
CTDS solicita public ministrului dezvoltarii sa ceara anularea acestui ordin ilegal, in Romania nefiind declarata stare de calamitate, iar procedura de autorizare nu prevede anularea in alte conditii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iulCOVID-19elmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ef-de-n
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere