Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - JORIS IDE: Piata de panouri termoizolante este estimata la 200 milioane euro in 2023
JORIS IDE: Piata de panouri termoizolante este estimata la 200 milioane euro in 2023
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 13 Oct 2023 06:15
Piata locala de panouri termoizolante se inscrie pe o tendinta descrescatoare in 2023, aceasta urmand a ajunge la circa 200 de milioane de euro, pana la finalul anului, valoare corespunzatoare unui volum de aproximativ 8 milioane de metri patrati, potrivit estimarilor lui Marian Pirvu, directorul general al companiei Joris Ide, unul dintre liderii pietei de profil din Romania. 
"In pofida unei usoare contractii in 2023, piata panourilor termoizolante evolueaza constant de un an la altul si se specializeaza in functie de tipul cladirilor unde sunt utilizate aceste produse. Am constatat o crestere a preocuparii pentru mai multe aspecte. In primul rand, eficienta energetica a cladirilor si legislatia specifica au inceput sa contina termeni si norme mult mai severe, iar acest aspect ne face si pe noi, ca producatori, sa investim constant in testarea, certificarea si imbunatatirea produselor. In ceea ce priveste sustenabilitatea, la nivel de productie ne straduim sa limitam pierderile de materiale, sa colectam selectiv si sa reciclam. Totodata, ne implicam constant in diverse proiecte ce ating aceasta latura. De asemenea, toata energia electrica folosita in fabricile noastre este din surse regenerabile. Nu in ultimul rand, desi costurile efective de constructie au crescut considerabil de-a lungul timpului, noi am constatat o cerere constanta si o nevoie a consumatorilor de a folosi exclusiv produse de calitate", a declarat Marian Pirvu.
Potrivit managerului, principalele provocari din domeniu sunt aceleasi pentru tot sectorul constructiilor, dar nu numai, adica costuri mari cu materia prima si cu energia, inflatie ridicata si lipsa fortei de munca specializata. 
 
Afaceri de 17,5 milioane euro, in primele 6 luni ale acestui an
In acest context, Joris Ide a inregistrat o cifra de afaceri de 17,5 milioane de euro in primele 6 luni din 2023 si, potrivit lui Marian Pirvu, activitatea din perioada urmatoare va depinde de proiectele existente sau care urmeaza sa inceapa. Joris Ide gestioneaza, in prezent, o varietate de proiecte amplasate atat in Romania, cat si in Bulgaria, Serbia sau Ungaria. 
"Ne preocupam permanent sa avem clienti multumiti si sa le oferim solutia potrivita in functie de nevoile si cerintele lor. Pentru a atinge acest scop, am pus la punct o retea de vanzari printr-o echipa de specialisti, o retea de distributie ce poate permite livrarea rapida si, bineinteles, prin calitatea superioara a produselor noastre, verificand constant materia prima si procesele de productie. O buna parte din productie ajunge la export, prin centrele noastre de distributie regionale din Serbia, Ungaria si Bulgaria, fara insa sa ne limitam doar aici. Apartenenta la un grup multinational consolideaza imaginea si increderea clientilor in noi indiferent de piata de desfacere. Tendinta noastra de extindere apare ca raspuns la nevoia clientilor nostri care se dezvolta si evolueaza impreuna cu noi", a precizat Marian Pirvu.
In ceea ce priveste investitiile, planurile Joris Ide in Romania vizeaza, in permanenta, imbunatatirea liniilor de productie, optimizarea performantelor produselor, eficientizarea activitatii logistice si sustenabilitatea companiei.
***
Joris Ide este producator de materiale de constructii specializat in productia de panouri sandwich, tabla profilata, tigla metalica pentru acoperisuri, inchideri si accesorii. Din anul 2015, grupul Kingspan a achizitionat integral grupul Joris Ide din care face parte si divizia Joris Ide Romania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUGALLBIMSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
quadratum
concelex
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
noark
Ubitech
EDIT-Structural
ness project
viarom
strabag nivel 1
theda mar
siniat
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander