Agenda Constructiilor
Marti, 28 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - LINDAB: Urmeaza un semestru provocator pentru toate diviziile
LINDAB: Urmeaza un semestru provocator pentru toate diviziile
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 14 Aug 2018 07:06
Lindab Romania, producator de sisteme si solutii moderne pentru constructii civile/ industriale si sisteme de ventilatii pentru un climat interior imbunatatit si parte a grupului suedez Lindab, estimeaza un semestru al doilea provocator pentru ambele segmente de activitate pe care le opereaza la nivel national. Cererea de tigla metalica ar urma, astfel, sa fie afectata de moderarea dinamicii de crestere a constructiilor rezidentiale, iar cel de ventilatii, de amanarea mai multor proiecte importante. Lindab detine sediul si fabrica din Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) si un punct de lucru in Cluj-Napoca. Compania a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro.
Interviu cu Andrei Sulyok (51 de ani), director general al Lindab Romania, manager cu o experienta de 24 de ani pe piata invelitorilor metalice.
 
- Cum a evoluat piata de tigla metalica si ce perspective sunt in domeniu?
- Pe segmentul de acoperisuri, activitatea a pornit mai greu decat in anii precedenti si, implicit, fata de asteptarile noastre. Statisticile spun ca numarul de case in constructie este cu 4% mai mic fata de perioada similara a anului 2017. In plus, cresterea pretului creditarii a dus la scaderea segmentului rezidential fata de anul trecut si la reducerea entuziasmului in investitii imobiliare. Cu toate acestea, actiunile de promovare au avut ca rezultat o crestere de 15% a numarului de clienti inregistrati la Lindab in trimestrul al doilea al acestui an. 
 
- Ce evolutie inregistreaza segmentul de ventilatii?
- Segmentul de ventilatii reprezinta 17% din business-ul Lindab in Romania, iar obiectivul nostru pe termen lung este sa echilibram balanta intr-un ritm natural. Pe piata de ventilatii, Lindab este unul dintre jucatorii profesionisti, care aduce produse si solutii pentru ventilarea si climatizarea cladirilor si lucreaza cu parteneri de incredere. Daca la inceputul anului 2018 eram optimisti si foarte increzatori, avand un backlog de proiecte interesante, pe parcursul primului semestru din 2018, am remarcat amanarea multor proiecte importante, cauzata indeosebi de instabilitatea economica si politica din tara. Semestrul al doilea se anunta provocator din perspectiva vanzarilor.
 
- Din ce domenii considerati ca va proveni cererea in urmatoarele 12 luni?
- Estimarile de crestere a vanzarilor vin din segmentul rezidential, atat in ceea ce priveste constructiile noi, cat mai ales renovarile. Totodata, cifrele din primul semestru din 2018 si estimarile pentru perioada urmatoare ne indreptatesc sa afirmam ca in Romania, proiectele industriale de dimensiuni medii sunt in continua crestere din punct de vedere numeric. Intelegem, astfel, ca investitorii in proiecte (hale metalice) de aproximativ 1.000 mp, cu destinatii variate, au resurse financiare sigure, care ii ajuta sa finalizeze obiectivele.
 
- Care sunt cele mai noi produse incluse in oferta?
- In centrele noastre de cercetare si dezvoltare din Suedia, Danemarca, Italia si Slovenia acordam atentie produselor Lindab si pregatim solutii pentru destinatii multiple, punand accent pe personalizarea acestora pentru nevoile clientilor. Solutiile de climatizare pentru camere curate din domeniul medical sunt o noutate in Romania, urmate de la fel de putin cunoscutele solutii de protectie la foc si fum (Fire&Smoke).
 
- Ce dificultati intampinati pe piata din Romania?
- Lipsa meseriasilor cu care se confrunta intregul sector al constructiilor si serviciilor din Romania are un impact si in business-ul Lindab. Resimtim lipsa scolilor de meserii, in special a celor de tinichigii, care ar trebui sa pregateasca montatori de acoperisuri metalice. Incercam sa compensam acest dezechilibru prin instruirea continua a echipelor de montaj ale partenerilor nostri si, in acelasi timp, sa atragem echipe de montaj independente, dornice sa participe la cursurile Academiei Lindab. Ramanand tot la resursa umana, observam ingreunarea proceselor de recrutare atat pentru muncitori, cat si pentru oameni de vanzari profesionisti si bine pregatiti. Cu impact direct in vanzari sau in amanarea contractarii, am mentionat si anterior ca suntem indirect afectati de conditiile politice si economice, care ajung sa inaspreasca conditiile de creditare.
 
TotalEnergiesALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
theda mar
rigips
SIGM
concelex
BogArt
DRS
CONCEPT STRUCTURE
MCA
Acvatot 2019
Ubitech
Arduro
noark
konsent
SSAB
AED
strabag nivel 1
EURO BUILD
quadratum
VEGO
GEWISS
ELECTROGRUP
EDIT-Structural
CDS
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<