Agenda Constructiilor
Marti, 21 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - PEIKKO: Afaceri de 17 milioane euro si perspective favorabile pentru anii urmatori
PEIKKO: Afaceri de 17 milioane euro si perspective favorabile pentru anii urmatori
Hale & Structuri metalice Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Dec 2024 06:05
Anul 2024 a fost unul favorabil pentru Peikko Romania, marcat de o crestere a productiei in fabrica si o utilizare mai mare a produselor pe piata locala, comparativ cu 2023. Laurentiu Dumitrescu, directorul de vanzari al companiei se asteapta la o cifra de afaceri de 17 milioane de euro, cu perspective favorabile pentru 2025 si anii urmatori, in pofida provocarilor si piedicilor contextuale.
Grupul Peikko este o companie finlandeza specializata in tehnologia conexiunilor de beton si a solutiilor conexe, care promoveaza produse si servicii care sporesc eficienta si performanta structurilor de beton, iar solutiile sunt utilizate pe scara larga in sectoarele constructiilor si infrastructurii. Grupul are o puternica activitate internationala, detinand unitati de productie si birouri de vanzari in Europa, Orientul Mijlociu - si nu numai. In Romania, subsidiara locala este implicata in furnizarea de produse pentru industria de prefabricate din beton, sisteme de conexiune si solutii tehnice conexe pentru piata locala a constructiilor. In continuare, Laurentiu Dumitrescu, director de vanzari al Peikko Romania, ofera o imagine cuprinzatoare a pietei si contureaza perspectivele de dezvoltare din perioada urmatoare. 

- Cum au evoluat vanzarile de produse si solutii din portofoliul Peikko in 2024? Ce tipuri de produse din oferta companiei au fost preferate de clienti?
- De la inceputul operatiunilor Peikko Romania, in 2019, utilizarea solutiilor noastre pe piata locala a fost intr-o continua crestere, chiar si in ultimii doi ani, plini de provocari. In 2024, am fost incantati sa vedem o cerere tot mai mare pentru solutiile Peikko atat in proiectele de prefabricate, cat si in cele monolit. Printre produsele cele mai utilizate s-au numarat sistemele de conexiune pentru stalpi si grinzi prefabricate, profilele de rosturi de dilatatie pentru pardoseli industriale, armaturile de strapungere pentru plansee dala si radier, casetele de armatura si conectorii termoizolatori pentru eliminarea puntilor termice. Aceste produse au aprobari tehnice europene sau locale si sunt apreciate pentru cresterea vitezei de executie, pentru ca ofera siguranta si sustenabilitate, si sunt solutii inovatoare care contribuie la dezvoltarea si modernizarea industriei de constructii. Suntem bucurosi sa vedem ca solutiile Peikko contribuie la realizarea unor proiecte mai eficiente si mai responsabile din punct de vedere al impactului asupra mediului.

- Ce cifra de afaceri ati inregistrat in 2024 si cum estimati ca va evolua aceasta la nivelul intregului an, si in 2025?
- Anul 2024 a fost unul favorabil pentru compania noastra, cu o crestere a productiei in fabrica si o utilizare mai mare a produselor pe piata locala comparativ cu 2023. Ne asteptam sa inchidem anul 2024 cu o cifra de 17 milioane de euro. Totusi, piata constructiilor din Europa, inclusiv cea din Romania, inca nu a revenit la nivelurile din 2022. Desi observam semne de redresare in segmente precum infrastructura si proiectele industriale, contextul economic general ramane dificil, cu investitii mai rezervate si evolutii variabile intre pietele regionale. Privind spre 2025, avem asteptari optimiste. Ne bazam pe interesul in crestere pentru solutiile sustenabile si pe extinderea noastra in sectoare cheie. Estimam o accelerare a dinamicii pozitive in a doua parte a anului, pe masura ce conditiile economice vor continua sa se imbunatateasca.

- Ce obiective aveti planificate pentru anii urmatori?
- Peikko are obiective ambitioase pentru anii urmatori, punand accent pe inovatie si extinderea activitatilor. Inca de la inceputul anului viitor, vom lansa produse noi care vor raspunde nevoilor tot mai diversificate ale pietei, consolidand astfel pozitia noastra de lider in solutii sustenabile. Vom extinde capacitatea de productie a Peikko Romania cu o linie noua de fabricatie pentru profile de rosturi de dilatatie care aduc costuri reduse de exploatare si impact redus asupra utilajelor implicate in operatiunile logistice din centrele industriale. Un alt obiectiv strategic este extinderea activitatilor pe partea de calcul tehnic si proiectare structurala. Echipa din Romania va creste si vom putea oferi suport dedicat pentru fiecare proiect, cu calcule structurale adaptate codurilor locale si nevoilor specifice ale clientilor nostri. Aceasta abordare ne va permite sa fim mai aproape de dinamica pietei si sa oferim solutii personalizate, contribuind la succesul proiectelor de constructii din regiune. In plus, continuam sa evaluam oportunitati pentru a ne extinde prezenta pe pietele invecinate.
 
- Cum abordati problema zero carbon in cadrul activitatilor operationale si ce obiective de sustenabilitate aveti stabilite pe termen mediu si lung? Cum sunt primite produsele sustenabile de piata, la finalul anului 2024?
- In cadrul Peikko Group Corporation, sustenabilitatea este integrata in toate activitatile noastre operationale, cu obiectivul de a atinge zero emisii de carbon. Din 1989, odata cu lansarea grinzilor compozite Deltabeam® si a sistemelor de conexiune pentru prefabricate, contribuim la economia circulara prin aceste solutii inovatoare. Sistemele de conexiune pentru prefabricate dau nastere unui concept de Design for Disassembly, permitand reutilizarea componentelor din constructii. In fabrica din Romania, producem grinzile metalice cu rol compozit Deltabeam® Green folosind otel reciclat, iar procesul de fabricatie este asigurat de energie verde. De asemenea, oferim solutii care elimina puntile termice si contribuie la eficienta energetica a cladirilor. Pe partea de transport, utilizam combustibili verzi pentru camioane, reducand emisiile pe lantul de aprovizionare. Pe termen mediu si lung, vizam dezvoltarea unor produse cu un impact si mai redus asupra mediului, pastrand standardele noastre inalte de calitate. De la an la an, piata din Romania este din ce in ce mai receptiva la utilizarea produselor sustenabile, pe masura ce investitorii devin tot mai constienti de importanta reducerii emisiilor de carbon si a costurilor operationale pe termen lung. 

- Care credeti ca vor fi provocarile anului 2025 in domeniul proiectelor si investitiilor in constructii si pentru companie? Dar oportunitatile?
- Anul 2025 va fi unul al contrastelor in sectorul constructiilor din Romania. Pe de o parte, companiile se vor confrunta cu provocari precum cresterea costurilor la materiale si energie, dificultati in accesarea de finantari, lipsa fortei de munca si posibila eliminare a stimulentelor fiscale pentru angajatii din constructii. Pe de alta parte, vor aparea oportunitati importante: fondurile europene vor sustine proiectele de infrastructura si reabilitare energetica, iar cererea pentru cladiri sustenabile si solutii digitale va continua sa creasca. Expansiunea constructiilor logistice si inovatiile in materiale vor aduce un plus de dinamism. Adaptarea rapida si orientarea spre sustenabilitate vor fi esentiale pentru succes. Perioada urmatoare aduce schimbari majore in sectorul constructiilor din Romania, atat pe partea legislativa, prin introducerea noului cod de proiectare P100, cat si pe cea de fiscalitate, odata cu eliminarea facilitatilor pentru angajatii din constructii. Aceste modificari vor influenta costurile, conformarea legala si ritmul dezvoltarilor imobiliare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTETotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
DRS
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
SIGM
Ubitech
CDS
MAKITA
rigips
leviatan
EURO BUILD
BogArt
GEWISS
konsent
concelex
ELECTROGRUP
Acvatot 2019
strabag nivel 1
EDIT-Structural
MCA
quadratum
noark
AED
VEGO

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<