Agenda Constructiilor
Marti, 21 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - Proinvest Group va produce panouri termoizolante folosind energia regenerabila
Proinvest Group va produce panouri termoizolante folosind energia regenerabila
Hale & Structuri metalice Publicat de AG&F 03 Apr 2024 09:20
Proinvest Group, afacere cu peste doua decenii de activitate in prelucrarea otelului, isi intensifica eforturile de productie sustenabila. Compania investeste peste jumatate de milion de euro alaturi de Innovation Norway pentru utilizarea energiei regenerabile in procesul de productie al panourilor termoizolante.
 
Prin calificarea pe lista beneficiarilor suportului financiar oferit de Granturile SEE si Norvegiene 2014 - 2021, in cadrul “Programului Energetic in Romania”, compania are ca scop valorificarea energiei solare si diminuarea cu 258 de tone CO2 pe an a gazelor cu efect de sera generate de fluxul de productie al panourilor termoizolante cu spuma si vata minerala. Cu o asistenta financiara nerambursabila de 325.425 de euro si un buget total de peste 650.000 de euro, sistemul fotovoltaic genereaza minim 1.025 MWh pe an. 
 
Proinvest Group nu se limiteaza doar la sustenabilitatea proceselor de productie, ci isi extinde viziunea si catre diversificarea solutiilor din otel cu produse ce faciliteaza un viitor mai verde pentru sectorul constructiilor. In portofoliul sau se regasesc panouri termoizolante ce contribuie la eficienta energetica a cladirilor, precum si noile profile zincate ce deservesc sectorul energiei regenerabile ca elemente din structura de sustinere a panourilor fotovoltaice, sprijinind astfel dezvoltarea infrastructurii energiei regenerabile.
 
Prin finalizarea proiectului “Sistem fotovoltaic inovator pentru optimizarea procesului de productie si reducerea emisiilor cu efect de sera”, Proinvest Group isi adapteaza modelul de business pentru o productie industriala, europeana, responsabila.
Pentru mai multe informatii despre Proinvest Group si gama de solutii din otel, vizitati website-ul oficial www.proinvestgroup.ro. Pentru imagini, videoclipuri si detalii suplimentare despre proiectul implementat, puteti accesa anuntul de incheiere.
 
Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România".
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEhiltiALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
ness project
EDIT-Structural
Ubitech
Acvatot 2019
noark
rigips
viarom
leviatan
konsent
MAKITA
strabag nivel 1
siniat
concelex
CDS
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander