INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
ADVANCED STRUCTURAL DESIGN SRL |
Adresa: Str. I.C. Bratianu nr. 24, Et.1, Birou 3, Pitești, Judet Argeș |
Telefon: 0348/41.50.50 |
Fax: - |
E-mail: office@advanced-design.ro |
Web site: www.advanced-design.ro |
Domenii: Proiectare si inginerie |
Descriere activitate
Servicii de proiectare construcţii industriale și rezidenţiale. |
Prezentare companie/institutie
ASD: Pandemia a generat o scadere a investitiilor in segmentul industrial
Ing. Mihai-Silviu Vasile
Functia/Firma: director general, Advanced Structural Design;
Experienta profesionala: 10 ani pe piata de proiectare a constructiilor.
Ing. Mihai-Silviu Vasile, directorul general al companiei Advanced Structural Design (ASD), considera ca unul dintre efectele pandemiei asupra industriei constructiilor este reprezentat de diminuarea investitiilor in segmentul industrial. In opinia sa, incertitudinea intocmirii unui plan de afaceri pe termen mediu si lung impreuna cu o crestere considerabila a preturilor materialelor de constructii au influentat o scadere a cererii. ASD este o companie activa de 9 ani pe piata de proiectare a constructiilor rezidentiale si industriale, cu sediul in Pitesti si cu o echipa tanara si dinamica de specialisti.
- Cum a evoluat activitatea companiei ultimii doi ani si care a fost impactul pandemiei asupra business-ului?
- 2020 a fost un an cat se poate de normal din punct de vedere al fluxului de lucru, desi am avut o perioada in care ne-am desfasurat activitatea de acasa. Cu toate acestea, 2021 este un an in care s-au reflectat efectele pandemiei din perspectiva investitiilor in segmentul industrial. Incertitudinea intocmirii unui plan de afaceri pe termen mediu si lung, impreuna cu o crestere considerabila a preturilor materialelor de constructii, au influentat o scadere a cererii. Aceste efecte au dus la o diminuare a comenzilor pentru compania noastra.
- Care credeti ca vor fi tendintele in proiectare in anii urmatori?
- Consider ca vom asista la o eficientizare a costurilor pentru fiecare metru patrat construit si la o gestionare foarte buna a spatiilor utile. Ca si tendinta, oamenii s-au orientat catre minimalism. In sfera proiectelor rezidentiale, am observat, din pacate, o tendinta a dezvoltatorilor de a utiliza materiale ieftine si de a micsora mai mult decat este cazul spatiile utile ale imobilelor.
- Ce proiecte aveti in lucru, in acest moment?
- Printre proiectele interesante pe care le avem in lucru as aminti un centru de afaceri pentru start-up-uri in Pitesti (cladire cu destinatie de HUB), un centru de procesare a valorilor in judetul Arges, o clinica de imagistica in Pitesti si doua proiecte recent demarate pentru grupul Renault (unul in cadrul Platformei Dacia, iar celalalt la Centrul Tehnic Titu).
Digitalizarea si noile softuri au un impact pozitiv asupra organizarii, calitatii si eficientizarii proiectelor de constructii. In anii urmatori avem in plan sa trecem si noi la utilizarea BIM. - Care sunt lectiile acestei crize sanitare, din punctul dumneavoastra de vedere?
- Din pacate, la noi criza medicala nu este de acum, suntem intr-o criza medicala de 20 de ani. Probabil ca cei care au avut nevoie sa acceseze anumite servicii medicale in tot acest timp au simtit-o pe pielea lor. Aparitia acestui virus a scos la lumina niste aspecte negative legate de sistemul medical ce trebuie remediate de catre cei in masura. Sunt convins ca fiecare a invatat cate ceva din perioada aceasta atat in plan profesional, cat si personal.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Ocombrie 2021)
|