Agenda Constructiilor
Marti, 10 Septembrie 2024
RAWLPLUG
PAGINA PERSONALIZATA


ALLBIM NET SRL

ALLBIM NET SRL

Adresa: Str. Iancu Capitanu nr. 27, Bucuresti, SSector 2
Telefon: 021/253.25.80
Fax: 021/253.25.81
E-mail: office@allbim.net
Web site: www.allbim.net
Domenii: Software pentru proiectare, arhitectura si inginerie
Descriere activitate
Furnizeaza o gama completa de solutii pentru proiectarea in arhitectura si constructii: consultanta, vanzare, implementare, scolarizare si suport.
Prezentare companie/institutie
ALLBIM NET: Pandemia a accentuat avantajele modului de lucru BIM
 
 
 
 
 
 
Petra Vieru (34 de ani)
Functia/Firma: COO, AllBim Net;
Experienta profesionala: 14 ani pe piata de software pentru arhitectura si constructii.
 
Digitalizarea sectorului de constructii este esentiala pentru atingerea obiecti-vului de neutralitate climatica stabilit la nivelul Uniunii Europene pana in anul 2050. Fara digitalizarea intregului sector al constructiilor, nu poate fi realizat acest obiectiv, iar deciziile in proiectarea si executia constructiilor nu mai pot fi luate fara implicarea de la inceput a tuturor «actorilor» care participa la intregul ciclu de viata al existentei constructiilor, este de parere Dan Moraru, directorul general al companiei ALLBIM NET, unul dintre cei mai importanti furnizori locali de aplicatii software pentru arhitectura si constructii. Adoptarea BIM este esentiala in acest proces, iar pandemia a relevat mai mult ca oricand avantajele acestui model de lucru. ALLBIM NET detine in portofoliu produse de tip tehnologie cloud, ce sustin comunicarea, colabo-rarea si schimbul de date in sistem deschis, indiferent de software-ul de proiectare preferat.
Compania ALLBIM, cu o experienta de aproape trei decenii pe piata locala de software pentru indus-tria constructiilor, are peste 4.500 de utilizatori in Romania si a realizat afaceri anuale de 6,5 mili-oane de lei in 2020. Compania a dezvoltat, la nivel national, 25 de centre de training si a organizat circa 40 de evenimente specifice.
 
- Care sunt principalele tendinte pe piata locala de software pentru constructii? Cum influenteaza noile mega-trenduri de digita-lizare piata de profil si cum sunt primite noile tehnologii in Romania?
- Observam in Romania o preocupare din ce in ce mai mare de a adera la principiile internationale de a proiecta si construi - si anume, de a muta importanta acordata anterior desenelor CAD, pe proiectarea bazata pe decizii concluzionate din analiza datelor. Adoptarea Building Information Modeling (BIM) e in crestere si observam acest lucru mai ales din participarea specialistilor la cursurile noastre desti-nate acestui scop. Suntem bucurosi sa vedem aceasta deschidere, de a construi mai bine si mai respon-sabil si sprijinim, ca intotdeauna, profesionistii prin consultanta pe proiect, webinarii si cursuri actualizate.
- Cum se poate realiza, mai facil, trecerea de la CAD la BIM?
- BIM si CAD reprezinta doua abordari funda-mental diferite ale proiectarii si ale modului in care este creata toata documentatia de proiect. Trecerea la BIM nu inseamna doar schimbarea programului software in care lucrezi, ci un mod de lucru complet nou, cu standarde proprii si numeroase avantaje. Schimbarea modului de lucru din intregul birou nu este simpla, in principiu, pentru ca nu inseamna doar schimbarea programelor de arhitectura, ci se modifica integral modelul de functionare a firmei. Angajatii au nevoie de training care poate dura de la cateva saptamani la cateva luni, iar clientii trebuie anuntati cum functioneaza noul proces. Colabo-rarea cu partenerii de proiectare si alti stakeholderi se schimba si ea. Pe scurt, este nevoie de cateva luni de zile pentru a implementa modul de lucru BIM intr-o companie, de la programe la standarde si metodologie. Trecerea de la CAD la BIM este un test al rabdarii care da rezultate extraordinare in timp. Recomandam ca trecerea la BIM sa se faca programat, intr-o perioada mai putin aglomerata, si sa se inceapa cu proiecte mici, pilot. De asemenea, recomandam colaborarea cu expertii in BIM, deoa-rece este nevoie de training pentru a invata rapid sa se lucreze corect si pentru a gestiona proiectele conform standardului de birou. Cu ajutorul unui consultant in Building Information Modeling tranzitia de la CAD la BIM va fi mult mai simpla.
- Ce schimbari au fost generate de pandemie in acest sector de activitate?
- Sectorul constructiilor nu s-a oprit in pandemie, cei pregatiti sa evolueze si sa se perfectioneze au avut de castigat si au avut proiecte in lucru, chiar mai multe ca inainte. Una din schimbarile dramatice a fost faptul ca nu am mai putut lucra unul langa celalalt, in birou. Partea buna este ca traim intr-o perioada in care exista instrumente de lucru ce ne sprijina sa avem rezultate foarte bune, din orice mediu alegem sa lucram.
Pandemia a relevat mai mult ca oricand unul din avantajele majore ale unui software BIM, mai exact, posibilitatea de a lucra la distanta in sinergie cu colegii de echipa. In portofoliul nostru avem produse de tip tehnologie cloud, ce sustin comunicarea, cola-borarea si schimbul de date in sistem deschis, deci indiferent de software-ul de proiectare preferat. Am oferit des consultanta in ultimul an pe aceasta tema, in vederea implementarii unui workflow eficient.
- Care sunt cele mai mari companii din dome-niul constructiilor, ce utilizeaza solutiile pe care le comercializati si pentru ce versiuni au optat?
- Le multumim pentru incredere si suntem alaturi de toti clientii nostri, ajutandu-i sa creeze si sa constru iasca mereu mai bine si mai eficient. Pandemia a accentuat nevoia acuta de a beneficia de instrumente moderne de lucru, ce se traduce printr-un numar mare de actualizari de versiune. Majoritatea clientilor folosesc licente nu mai vechi de 3 ani. Printre cei mai cunoscuti parteneri ai nostri se numara Constructii Erbasu, ISPE, Allied Engineers, Popp & Asociatii, Goldbach Design & Build, Somaco ori Tractebel.
- Ce obiective aveti in vedere in 2021-2022 si in perspectiva?
- La nivelul companiei noastre au avut loc schimbari majore. Intreaga echipa lucreaza exclusiv online din martie 2020 si in ultimul an am cunoscut poate cea mai mare crestere in calitatea si diversitatea servici-ilor pe care le oferim. In decurs de un trimestru, am actualizat cursurile de utilizare a programelor pe care le reprezentam si le-am publicat online pe platforma cursuri.online, dezvoltata intern intr-un timp foarte scurt. Aceasta platforma pentru cursuri gratuite, webinarii sau continut tehnic premium, a aparut ca o evolutie fireasca a site-ului nostru anterior, https://cursuri.online/. Pe aceasta platforma sunt disponibile tutoriale, chestionare si posibilitatea de certificare 100% online a noilor cunostinte de utilizare a software-urilor destinate ariilor majore din indus-tria constructiilor. Echipa noastra responsabila de Continut Tehnic adauga materiale constant actuali-zate, astfel incat oricine doreste sa faca un demers in directia formarii profesionale continue, o poate face confortabil si in ritmul propriu. Aceasta platforma este utilizata, in prezent, atat de studenti cat si de specialisti. Anumite cursuri si webinarii sunt gratuite, iar toate celelalte pot fi accesate contra cost per mate-rial sau printr-un abonament anual.
Urmarea acestor cursuri este garantia corectitu-dinii informatiilor si a bunelor practici de utilizare a software-urilor prezente in Romania prin compania noastra. Prin invatarea utilizarii corecte a progra-melor chiar de la inceput, pot fi prevenite mai tarziu neplaceri cauzate de practici invatate din alte surse fara o legatura verificabila cu ALLBIM NET. Vom continua, de asemenea, imbunatatirea continua a aplicatiilor pe care le punem pe piata. Toate software-urile din portofoliu vor avea versiuni noi lansate in ultimul trimestru al anului 2021. Va invitam sa ne urmariti pe www.allbim.net pentru a fi la curent cu datele de lansare.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia August 2021)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
CDS
MAKITA
concelex
Ubitech
strabag nivel 1
BogArt
ness project
ELECTROGRUP
Arduro
theda mar
EDIT-Structural
SIGM
rigips
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
konsent
viarom
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
noark
leviatan
quadratum

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
top 500
top 500
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander