Agenda Constructiilor
Sambata, 22 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - INDEX COMPANII - CROSS STRUCTURAL DESIGN
PAGINA PERSONALIZATA


CROSS STRUCTURAL DESIGN

CROSS STRUCTURAL DESIGN

Adresa: Str. Levantica nr. 56, Bucuresti, Judet Sector 3
Telefon: 0213220603
Fax: *
E-mail: office@crossprojects.ro
Web site: www.crossdesign.ro
Domenii: Proiectare si inginerie | Arhitectura & design | Consultanta tehnica
Descriere activitate
Servicii de proiectare structurala si consultanta de specialitate.
Prezentare companie/institutie
CROSS Structural Design are contractate proiecte de peste 500.000 mp
 
 
 
 
 
 
Ing. Horia Mihnea
Functia/Firma: partener fondator, Cross Structural Design;
Experienta profesionala: 15 ani pe piata de proiectare si constructii.
 
Cross Structural Design, companie de proiectare structurala fondata in anul 2009, are contractate proiecte cu o suprafata de peste 500.000 mp, care vor asigura front de lucru pentru ingineri in acest an si, partial, in 2023. Potrivit ing. Horia Mihnea, partener fondator al firmei, desi contextul socio-politic actual face destul de dificila realizarea de predictii privind chiar si activitatea pe termen scurt, nivelul de incarcare actual este considerat "confortabil" si in linie cu obiectivul companiei de dezvoltare.
In cei 13 ani de activitate, Cross Structural Design a participat la realizarea a peste 400 de proiecte, cu o suprafata proiectata totala de 1,3 milioane de metri patrati, executate majoritar in Romania, dar si in Germania si Elvetia. Printre proiectele de referinta realizate de companie se afla consolidarea si restaurarea cladirilor Marmorosch Blank Bucuresti, Palatul Cantacuzino din Floresti, dar si constructii noi, precum ansamblurile de locuinte Seaside Residence Constanta, The Park Bucuresti, hotelul Aerodrom Tuzla sau cladirile de birouri Stefan cel Mare Bucuresti si Pitesti Business Center.
Compania este condusa de Adrian Vasilescu si Horia Mihnea, doi antreprenori romani cu peste 15 ani de experienta in domeniile ingineriei si constructiilor, cu experienta concreta in structuri din beton armat si in expertiza tehnica a cladirilor existente (inclusiv monumente istorice). Inca din facultate, cei doi manageri si-au propus sa schimbe modul in care se face proiectare in Romania, motiv pentru care inoveaza continuu, angajandu-se sa ofere cele mai bune solutii structurale, luand in considerare particularitatile fiecarui proiect si integrand intotdeauna cele mai noi tehnologii si abordari.
 
- Cum evolueaza activitatea biroului in aceasta perioada? La ce lucrati si ce estimari aveti privind businessul, in 2022?
- Avem multiple proiecte in lucru in diverse stadii de implementare incepand cu PUZ pana la asistenta tehnica de santier. In momentul de fata, avem aproximativ 500.000 mp contractati. Avem contractate proiecte de importanta deosebita atat prin componenta sociala pe care o implica, cat si prin dificultatile tehnice ce trebuie depasite pentru realizarea lor. Anul 2021 a fost marcat de provocari tehnice noi, care au dezvoltat o mai buna intelegere a rolului nostru in societate. Este dificil, in contextul socio-politic actual, sa facem predictii, insa suntem confortabili din punct de vedere al nivelului de incarcare. In continuare, principalul obiectiv pentru anul curent este dezvoltarea echipei si pregatirea colegilor mai tineri.
 
 
- Ce impact a avut, din punctul dumneavoastra de vedere, pandemia asupra sectorului de proiectare si constructii?
- Pandemia a avut un efect pozitiv asupra contractelor care au avut ca obiect constructii din sectorul rezidential si unul negativ asupra sectorului industrial si HoReCa. Uitandu-ne in spate, in ansamblu, pandemia a avut un efect pozitiv asupra sectorului de constructii. Volumul lucrarilor de constructii a crescut foarte mult in 2020 si evolutia a continuat si in prima jumatate a anului trecut. Inflatia preturilor a avut un oarecare impact asupra startului de proiecte noi, dar suntem optimisti ca situatia se va regla, avand in vedere ca este foarte mare nevoie de constructii noi.
 
 
- Ati observat schimbari in ceea ce priveste cererea de constructii cu eficienta energetica ridicata, la un an de la intrarea in vigoare a standardelor nZEB? Cum va aliniati acestui trend?
- Standardele de eficienta energetica se implementeaza in cadrul proiectelor pe care le dezvoltam. Principalul motor folosit in convingerea clientilor este costul in exploatare redus si nivelul crescut al independentei energetice, care protejeaza consumatorul in fata variatiilor de preturi in piata libera de energie. In calitate de proiectanti de structura, avem un impact foarte mare asupra energiei consumate la nivel global, deoarece un procent semnificativ din ea este folosita pentru producerea otelului si a cimentului, astfel incat, proiectand eficient, reusim sa punem umarul la reducerea consumului de energie la nivel global.
Proiectele de arhitectura se indreapta catre cladiri eficiente energetic si spatii exterioare din ce in ce mai mari. Cred ca cerintele de confort au crescut considerabil si arhitectii se adapteaza la cererile venite din partea cumparatorilor.
 
 
- Ce impact credeti ca vor avea digitalizarea si noile tehnologii pe piata de constructii si asupra fortei de munca si a productivitatii din acest sector? Ce investitii aveti in plan in sensul digitalizarii activitatii?
- Digitalizarea este o unealta extrem de utila, insa este si foarte dificil de folosit. Orice instrument este bun doar in masura in care utilizatorul are cunostinte sa il foloseasca. Biroul nostru a inceput investitiile in proiectare BIM in anul 2010 si s-au depus eforturi constante in acest sens. Nu avem intentia sa reducem eforturile ci, dimpotriva, impreuna cu un constructor puternic in piata incercam sa construim sisteme ce pot acoperi nevoia de control a partilor implicate in proiectele pe care le dezvoltam impreuna.
 
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2022)

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
siniat
EDIT-Structural
leviatan
MAKITA
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
theda mar
noark
ness project
concelex
CDS
rigips
CONCEPT STRUCTURE
viarom
BogArt
konsent
quadratum

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander