Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - INDEX COMPANII - HAM GROUP
PAGINA PERSONALIZATA


HAM GROUP

HAM GROUP

Adresa: Str. Anton Pann nr. 8 -10, Bucuresti, S3
Telefon: 021 746 00 15 , 0754 072 468
E-mail: office@hamgroup.ro
Web site: www.hamgroup.ro
Domenii: Materiale pentru instalatii electrice | Automatizari si sisteme de securitate | Sisteme HVAC
Descriere activitate
Consultanta, proiectare, executie si mentenanta pentru o gama extinsa de instalatii: HVAC, producerea de energie regenerabila, sanitare, electrice, de stigere a incendiilor.
Prezentare companie/institutie
HAM: Tendinta momentului in instalatii este reducerea costurilor de operare
 
 
 
 
 
 
Andrei Handolescu (44 de ani)
Functia/Firma: CEO, Ham Group;
Experienta profesionala: 22 de ani in domeniul instalatiilor.
 
Fondata in 2002 si avand ca obiect de activitate oferta de produse si servicii complete in domeniul instalatiilor pentru constructii - consultanta, proiectare, executie si mentenanta, compania Ham Tehnic, alaturi de Ham Consulting, formeaza in prezent Ham Group. Cele doua companii s-au dezvoltat in mod constant de-a lungul celor peste doua decenii de existenta, bazandu-se pe o echipa calificata si performanta. Specialistii Ham adapteaza si implementeaza solutii inovatoare in domeniul instalatiilor in constructii, indiferent daca este vorba despre solutii pentru producerea de energie regenerabila, sanitare, HVAC, de stingere a incendiilor sau electrice. Compania are ca obiectiv permanent maximizarea eficientei prin integrarea in proiectele sale a unor produse care folosesc cat mai putine resurse si ofera randamentul dorit de client. Grupul Ham a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro, in crestere fata de nivelul de 10,95 milioane de euro realizat in anul anterior, iar pentru 2024, conducerea companiei estimeaza mentinerea trendului ascendent.
 
- Cum a evoluat activitatea de constructii si instalatii in 2023 si ce estimari aveti pentru perioada urmatoare?
- Anul precedent a confirmat previziunile noastre fata de industria constructiilor. Am observat o crestere semnificativa a investitiilor in domeniul industrial si comercial, domenii unde Ham Group este foarte activ, dar am constatat si o scadere a proiectelor de investitii imobiliare. Estimam ca in 2024 va continua aceasta tendinta. Majoritatea proiectelor in care am fost implicati au inclus tehnologii moderne pentru cresterea eficientei energetice si utilizarea solutiilor tehnice complexe pentru managementul acestora. Suntem solicitati tot mai frecvent pentru investitii care includ panouri fotovoltaice, pompe de caldura, centrale de tratare aer si sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura. Ne asteptam ca in anii urmatori sa creasca ponderea utilizarii acestor tehnologii in proiectele noastre. Dispunem de o echipa solida de ingineri de proiectare, un departament specializat in montajul panourilor fotovoltaice si echipe de instalatori cu experienta in instalarea pompelor de caldura si a altor tehnologii care respecta principiul sustenabilitatii investitiilor. Observam, de asemenea, o cresterea a solicitarilor pentru servicii de mentenanta, pe care incercam sa le acoperim printr-un departament specializat, a carui activitate este in crestere.
- Ce tendinte observati in domeniul instalatiilor, in acest moment?
- Investitorii sunt in permanenta preocupati de eficientizarea costurilor iar tendinta pe care am observat-o in ultimii ani este de a reduce costurile de operare pe durata de exploatare a investitiei. Ne-am facut un obicei de a identifica solutii optime impreuna cu clientii si partenerii, pentru a implementa solutii tehnologice inovatoare din punct de vedere al eficientei energetice, avand costuri reduse de operare si de interventii asupra echipamentelor. Recomandam clientilor programe de mentenanta si lucrari preventive. Eficientizarea costurilor are si avantajul cresterii sustenabilitatii, un obiectiv care are o pondere tot mai mare in alegerea solutiilor tehnice pentru investitii. Pentru clientii nostri, preponderent privati, sustenabilitatea investitiei nu este o noutate si ne bucuram sa observam tot mai des aceasta cerinta si in investitiile publice. Creste, totodata, gradul de complexitate a solutiilor tehnice oferite. Ne sunt solicitate si utilizam frecvent solutii complexe de automatizare si management pentru echipamentele pe care le instalam. Acestea au rolul de a spori eficienta energetica, de a optimiza costurile de operare prin scaderea perioadelor necesare instruirii si a timpului de lucru a personalului deservent. Am observat ca exista inclusiv un interes crescut pentru investitii care sa se ridice la un inalt nivel de calitate a materialelor, echipamentelor furnizate si a executiei, iar asta nu poate decat sa ne bucure, deoarece beneficiem de un valoros know-how acumulat in cadrul grupului nostru de firme si putem garanta calitatea lucrarilor pe care le executam. Modul nostru de lucru este adaptat la aceste tendinte. Avem in permanenta nevoie de informatii complete, corecte si care sa circule rapid intre echipele noastre de executie, inginerii proiectanti si cei de pe santier, precum si cu furnizorii si partenerii. Deciziile trebuie evaluate si adoptate rapid si suntem recunoscuti pentru flexibilitatea si rapiditatea cu care lucram.
- Care sunt principalele proiecte la care lucrati in aceasta perioada? Ce tehnologii inovatoare implementati in aceste proiecte?
- Executam cu precadere proiecte din domeniul industrial si spatii comerciale (hypermarketuri si galerii comerciale). Anul trecut am finalizat lucrarile de instalatii pentru un spatiu nou de productie pentru o fabrica de bere din Brasov si in prezent continuam colaborarea cu acelasi beneficiar, pentru construirea unor extinderi. In Campia Turzii, am finalizat o foarte mare investitie pentru un producator din domeniul panificatiei si suntem in continuare prezenti acolo pentru diverse lucrari de extindere si modernizare. In Sibiu, am finalizat de curand o fabrica de echipamente de vopsitorie. In ceea ce priveste lucrarile din zona comerciala, ne pregatim, in aceasta perioada, pentru receptia extinderii unui depozit al unui lant de hypermarketuri - lucrare pe care o finalizam inainte de termen. Pentru aceeasi retea am executat deja un numar de 16 magazine si avem in derulare inca doua, in Mangalia si in Suceava. Este un semn bun pentru noi ca avem o colaborare continua cu acelasi client. De exemplu, in Fundulea am finalizat primele doua faze ale investitiei unui producator de ambalaje din sticla si am primit invitatia sa continuam colaborarea, astfel incat in curand vom incepe faza a treia. In domeniul rezidential, executam instalatii pentru proiecte care au un grad mare de complexitate. Lucram la cladiri rezidentiale unde utilizam sisteme de HVAC moderne si eficiente, ce includ centrale de tratare a aerului, chillere, pompe de caldura, incalzire si racire cu ventiloconvectoare, tavane racite, recuperatoare de caldura. In portofoliu avem cladiri precum Rahmaninov One, Kiseleff 16, Pipera Einz, Jardin du Nord.
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in activitate, in aceasta perioada?
- Problema cea mai mare este lipsa fortei de munca si nu a clientilor (Romania mai are de construit inca 100 de ani de acum incolo), iar din punctul nostru de vedere aceasta nu este spusa suficient de raspicat de catre factorii implicati. Singura solutie este sa inceapa reforma in administratie (lucrul pe baza de performanta) si probabil de acolo forta de munca s-ar repartiza in mediul privat. Al doilea factor important ar fi acordarea ajutoarelor de somaj pe baza unei selectii serioase si constiente, pentru a genera forta de munca necesara pentru a produce si a nu consuma resursele bugetului de stat. In ceea ce ne priveste, suntem in discutii sa aducem lucratori din Asia, desi nu ne dorim acest lucru.
(articol aparut in revista Agenda Constructiilor, editia Martie/Aprilie 2024)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
Acvatot 2019
noark
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
strabag nivel 1
siniat
rigips
concelex
leviatan
quadratum
ness project
theda mar
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander