Agenda Constructiilor
Sambata, 27 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PlanRadar integreaza diagrama Gantt in software-ul dedicat santierelor
PlanRadar integreaza diagrama Gantt in software-ul dedicat santierelor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 18 Oct 2023 12:45
In lumea dinamica si complexa a constructiilor, gestionarea eficienta a proiectelor reprezinta cheia succesului. De la renovari minore ale locuintelor la proiecte de infrastructura de amploare, sarcina de a orchestra subcontractori, resurse si echipe in termene si bugete stranse nu este o responsabilitate usoara. Diagrama Gantt reprezinta un instrument deosebit de important pentru analiza si planificarea proiectelor si ilustreaza grafic un program complex de activitate care ajuta la planificarea, coordonarea si urmarirea sarcinilor specifice. Usor de inteles si de realizat, Diagrama Gantt poate fi folosita pentru pregatirea proiectelor si stabilirea perioadei de desfasurare a acestora, in orice domeniu. Pe scurt, un grafic Gantt arata de cat timp este nevoie pentru a realiza un anumit proiect sau sarcina din proiect. Adoptarea pe scara larga a diagramelor Gantt in industria constructiilor subliniaza importanta acestora. Potrivit ICE Designing Buildings, diagramele Gantt pentru constructii reprezinta instrumentul predominant de gestionare a unui proiect si ofera o abordare clara, vizuala si simplificata pentru organizarea sarcinilor si comunicarea acestora cu partile interesate.

 
Intelegerea diagramelor Gantt in constructii
O diagrama Gantt este o reprezentare vizuala a calendarului unui proiect, asemanatoare cu o diagrama cu bare de progres. Axa verticala enumera sarcinile care trebuie finalizate, in timp ce axa orizontala reprezinta intervalele de timp. Dependente: Reflecta sarcinile care depind de finalizarea celor precedente, ex:  instalarea acoperisului depinde de construirea peretilor. Resurse: Unele diagrame Gantt incorporeaza alocarea resurselor – membrii echipei, echipamentele si materialele necesare pentru fiecare faza. Etape: Diagramele Gantt pentru constructii pot fi impartite in etape semnificative, ajutand la o imagine de ansamblu a proiectului. Starea actuala: Un instantaneu in timp real al avansarii proiectului permite urmarirea si efectuarea ajustarilor necesare. Desi sunt asociate in mod conventional cu faza de constructie, diagramele Gantt se utilizeaza si in timpul fazelor de pre-constructie prin identificarea din timp a eventualelor blocaje si dependente - minimizand astfel intarzierile viitoare, in timp ce diagramele Gantt post-constructie faciliteaza finalizarea fazelor critice, asigurand respectarea tuturor obligatiilor legale.
 
Beneficiile diagramei Gantt in constructii
1.Contribuie la economia resurselor de timp si bani prin alocarea eficienta a acestora;
2.Sporeste productivitatea prin eliminarea redundantelor;
3.Creste sansele ca proiectul sa respecte calendarul si planificarea;
4.Aloca responsabilitate clara pentru sarcini sau faze individuale;
5.Imbunatateste comunicarea intre diferitele parti ale echipei;
6.Scade riscul intarzierilor sau conflictelor neasteptate datorita includerii dependentelor;
7.Ofera un mod vizual usor de monitorizare a progresului proiectului.
 
 
Integrarea diagramei Gantt in software-uri de constructii
PlanRadar este o aplicatie de management al constructiilor, bazata pe cloud, care include o functie de diagrama Gantt. Diagrama Gantt se poate conecta cu managementul santierului, se pot aloca sarcini si se poate monitoriza progresul in timp real, generand rapoarte si generand analize detaliate. „Vizualizarea Gantt” din PlanRadar ii ajuta pe utilizatori sa vizualizeze fazele esentiale ale unui proiect. Combinand o interfata usor de utilizat cu un afisaj clar, utilizatorii pot crea planificari de proiecte, dupa un model Gantt standard, recunoscut universal. Optiunea „Vizualizarea Gantt” functioneaza cu functia Tichete din PlanRadar, facand-o mai eficienta, mai flexibila si mai usor de utilizat. In esenta, functia le permite managerilor de proiect sa fie la curent cu orice schimbari sau incidente spontane, pentru a se asigura ca stiu absolut totul despre proiectul lor.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
viarom
concelex
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
siniat
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
MAKITA
leviatan
EDIT-Structural
theda mar
CDS
noark
rigips
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander