Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Aeroportul International Brasov, legat cu 150 mil. euro la reteaua feroviara nationala
Aeroportul International Brasov, legat cu 150 mil. euro la reteaua feroviara nationala
Info-Santiere Publicat de AG&F 04 Ian 2024 11:45
La solicitarea formulata de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban, conducerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a emis Ordinul nr. 2356/28.12.2023 pentru actualizarea anexei de proiecte analizate, aprobate si propuse spre implementare de catre Compania Nationala de Cai Ferate „C.F.R.” SA, intre acestea fiind inclusa si realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul International Brasov-Ghimbav.
Documentul ministerial mandateaza Compania Nationala „C.F.R.” SA sa constituie parteneriatul cu UAT Judetul Brasov – prin Consiliul Judetean Brasov si sa incheie protocolul privind implementarea proiectului.
Includerea obiectivului „Realizare conexiune feroviara cu Aeroportul International Brasov-Ghimbav” in lista proiectelor pe infrastructura feroviara publica asumate de Ministerul Transporturilor, prin CN „CFR” SA, reprezinta o garantie in plus ca acest obiectiv se va realiza, administratia publica judeteana fiind pregatita sa se implice in derularea tuturor aspectelor care tin de implementarea proiectului.
Dupa ce in septembrie 2023 CJ Brasov a aprobat hotararea privind necesitatea si oportunitatea proiectului „Realizare conexiune feroviara cu Aeroportul International Brasov-Ghimbav”, in perioada urmatoare deliberativul judetean va adopta acordul de parteneriat cu Compania Nationala „CFR” SA – Sucursala Regionala de Cai Ferate Brasov, in vederea implementarii proiectului, primul pas fiind elaborarea cererii de finantare si depunerea ei in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta.
Valoarea estimativa a proiectului este de 148,62 milioane de euro (fara TVA).
Obiectivul general al proiectului „Realizare conexiune feroviara cu Aeroportul International Brasov Ghimbav” il constituie dezvoltarea unui sistem de transport combinat care sa permita legatura transportului aerian cu transportul feroviar in conditii de siguranta si eficienta.
Proiectul prevede realizarea unei variante de conectare a AIBG la reteaua feroviara existenta in zona, cu linie dubla electrificata, centralizata in statia Ghimbav, cu racord direct in magistrala 200 pe directia Codlea (Sibiu), cu o statie cu doua linii situata in imediata vecinatate a terminalului AIBG si o linie pentru zona de cargo.
"Ma bucur ca proiectul nostru de conectivitate feroviara a Aeroportului International Brasov-Ghimbav, bine fundamentat si prezentat in cele mai mici detalii, a devenit unul prioritar pentru Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Tin sa evidentiez contributia domnului ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Adrian-Ioan Vestea, la aceasta reusita, avand in vedere ca domnia sa a pus bazele proiectului, in perioada in care s-a aflat la conducerea Consiliului Judetean, iar din actuala pozitie ministeriala l-a sprijinit in permanenta. Construirea Aeroportului a fost un obiectiv strategic pentru noi si functionalizarea lui completa prin legarea la principalele cai de transport, fie ele feroviare sau rutiere, este un pas inainte obligatoriu, care va permite dezvoltari ulterioare. Dupa ce anul 2023 ne-a prilejuit mari satisfactii, prin finalizarea celor mai mare proiecte din istoria Consiliului Judetean Brasov, suntem decisi sa incepem anul 2024 in forta si sa dam startul altor obiective investitionale la fel de importante pentru judetul nostru”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
SSAB
MAKITA
SIGM
CDS
siniat
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Ubitech
Arduro
concelex
quadratum
ness project
leviatan
rigips
viarom
BogArt
strabag nivel 1
noark
ERBASU CONSTRUCT
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander