Agenda Constructiilor
Marti, 08 Octombrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - ANDIS: Continua lucrarile din prima etapa la cele 3 Spitale Regionale de Urgenta
ANDIS: Continua lucrarile din prima etapa la cele 3 Spitale Regionale de Urgenta
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Sep 2024 15:01
Pe santierele celor trei spitale regionale de urgenta (SRU) lucrarile aferente primei etape de executie, ce includ pregatirea fundatiilor pentru constructia noilor cladiri, inainteaza cu rapiditate. "O infrastructura spitaliceasca solida reprezinta primul pas in angajamentul asumat de echipa ANDIS (Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate) privind siguranta pacientilor, iar implementarea celor trei spitale regionale de urgenta, SRU Iasi, SRU Craiova si SRU Cluj va crea baza pentru asistenta medicala de calitate oferita pacientului. Si suntem pe drumul cel bun. Alaturi de o echipa dedicata, lucram constant pentru a duce la bun sfarsit toate proiectele pe care ni le-am propus in slujba sanatatii si sigurantei pacientului", au transmis reprezentantii ANDIS, cu prilejul Zilei Mondiale a Sigurantei Pacientului, care a fost celebrata pe 17 septembrie.
Cu acest prilej, ANDIS a publicat si imagini cu stadiul celor trei proiecte majore, din care reiese ca sapaturile inainteaza rapid spre finalizare.

 
Lucrarile pregatitoare la SRU Cluj au trecut de jumatate
Pe santierul SRU Cluj, lucrarile din prima etapa au trecut de jumatatea perioadei de implementare si trebuie finalizate pana la sfarsitul acestui an, pentru a nu exista intarzieri. Antreprenor general al lucrarilor din pachetul 1 este compania Ubitech Constructii, alaturi de subcontractantii Electroplus, Emgaz Construct si Terratest Geotehnic SA. Valoarea contractului de lucrari pentru Pachetul 1 este de 52,27 milioane de lei (fara TVA). In paralel, se afla in desfasurare si licitatia pentru atribuirea contractului pentru constructia efectiva a SRU Cluj - Pachetul 2. Valoarea lucrarilor este de 2,01 miliarde lei (circa 403 milioane de euro), fara TVA, iar durata de implementare a acestuia este prevazuta la 40 de luni. Finantarea este asigurata prin Programul Sanatate 2021-2027. Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare, stabilit initial la 2 septembrie 2024, a fost extins pana la 14 octombrie 2024, ora 15:00.
Constructia urmeaza sa se realizeze intre comuna Floresti si municipiul Cluj-Napoca, pe locul unei unitati militare, in prezent dezafectata. La finalizare, SRU Cluj va avea o suprafata construita totala de 184.013 mp, din care 176.638 cladirea principala, structurata pe 8 niveluri (S+P+5E+E6-tehnic) si heliport, cu 850 de paturi. Suprafata terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 3,35 miliarde lei, iar finantarea va fi asigurata, in principal, de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, cu doua miliarde de lei (dintre care 1,64 miliarde lei contributie nationala si 350 de milioane lei fonduri europene), precum si printr-un credit de 1,525 miliarde de lei de la Banca Europeana de Investitii (BEI).
Lucrarile de proiectare au fost realizate de asocierea italo-romana 3TI Progetti Italia - Ingineria Integrata SpA, Aduro Impex, ATI Project. De asemenea, cele 4 companii vor mai asigura 60 de luni de asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 de luni perioada de notificare a defectelor (garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.
Supervizarea lucrarilor este asigurata de asocierea formata din Venturo Investment (lider), Koltek Musavirlik si Darcom Energy Solutions.

 
Primele lucrari la SRU Iasi se apropie de final
Lucrarile din prima etapa a construirii SRU Iasi, care constau in organizarea de santier si saparea gropii unde va fi turnata fundatia se apropie de sfarsit. Pe santier se lucreaza zi si noapte si, in total, vor fi excavati 500.000 mc de pamant, echivalentul a 30.000 de autobasculante de mare tonaj. Lucrarile au inceput in a doua parte lunii aprilie 2024 si au avut 4 luni termen de finalizare.
Echipa de constructori ai etapei pregatitoare a santierului este condusa de Ness Proiect Europe si are ca subcontractori Academia Romana si companiile General Tehnic, Herson Group si Monitor Security. Lucrarile pregatitoare constructie SRU Iasi includ organizarea de santier, excavarile, devierile de utilitati, sapatura generala, imprejmuirea etc. Valoarea contractului este de 26,3 milioane de lei (fara TVA).
Licitatia pentru atribuirea Pachetului 2 de lucrari, care include constructia efectiva a spitalului, este, in continuare, in desfasurare. Contractul are o valoare estimata la 2,17 miliarde lei, inclusiv TVA (circa 436 milioane de euro). Pana la termenul limita din luna iunie licitatia a atras sase oferte in care sunt implicate aproximativ 80 de companii, grupate in asocieri conduse de Bog’Art, Ness Proiect Europe, Dimex 2000 Company si trei grupuri din Turcia - CCN, Afken si Yildizlar. Evaluarea ofertelor si incredintarea ar trebui finalizate in urmatoarele doua luni, termenul-limita aferent acestei etape fiind stabilit la data de 4 noiembrie 2024.
Proiectarea SRU Iasi a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.
Supervizarea lucrarilor de constructii este asigurata de asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tümas Türk Mühendislik Müsavirlik ve Müteahhitlik AS, valoarea contractului fiind de aproape 37 milioane de lei.
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de peste 200.000 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa". Amprenta la sol va fi de aproape 3 hectare din cele 12 alocate acestui proiect, vor fi aproape 1.500 locuri de parcare, iar mare parte din energie va fi furnizata de 9.600 de panouri fotovoltaice.
 
 
Lucrarile la SRU Craiova avanseaza conform graficului
Proiectul SRU Craiova continua sa avanseze conform graficului de executie. Asocierea formata din companiile Synergy Construct si Dramirom Trade, alaturi de subcontractantii Elipsoid si Iulius Energy, lucreaza la excavatiile generale, imbunatatirea terenului si protectia taluzurilor, precum si la forajele necesare asigurarii alimentarii cu apa. Contractul de lucrari pentru Pachetul 1 a fost atribuit la valoarea de 44,55 milioane de lei (fara TVA).
Si in acest caz a fost lansata licitatia pentru atribuirea lucrarilor propriu-zise de constructii (Pachetul 2). Valoarea estimata a contractului este de 2,08 miliarde lei (circa 419 milioane de euro), fara TVA, iar durata de implementare a acestuia este prevazuta la 100 de luni. Finantarea este asigurata prin Programul Sanatate 2021-2027. Termenul-limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la 7 octombrie 2024, ora 15:00.
SRU Craiova va avea peste 800 de paturi. Cladirea principala a spitalului (2S+P+5E) va include toate departamentele spitalului principal. Intreaga unitate va avea o amprenta la sol de 34.110 mp si impreuna cu restul constructiilor auxiliare, o suprafata desfasurata totala de 212.318,63 mp. In afara de UPU si spatii de asistenta medicala, spitalul va avea aproape 5.000 mp pentru spatii de invatamant.
Proiectarea a fost asigurata de companiile NKY Mimarlik Mühendislik Insaat ve Ticaret Limited Sirketi si Popaescu & Co. Supervizarea santierului SRU Craiova este asigurata de asocierea Venturo Investment (lider) - Koltek Musavirlik - Darcom Energy Solutions.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
konsent
ness project
theda mar
Ubitech
viarom
DRS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
BogArt
noark
SIGM
CDS
rigips
SSAB
ELECTROGRUP
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
Arduro
quadratum
EDIT-Structural

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander