Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Aprobare finantare de 96 milioane euro pentru constructia Salii Polivalente din Iasi
Aprobare finantare de 96 milioane euro pentru constructia Salii Polivalente din Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Feb 2024 14:36
Guvernul Romaniei a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea Salii Polivalente "Regina Maria", din Iasi, investitie evaluata la 96 milioane de euro. In continuare, autoritatile locale vor putea organiza licitatia pentru atribuirea lucrarilor de constructii.
"Statul roman avea o datorie morala fata de Iasi de a investi in construirea acestui obiectiv important pentru comunitatea noastra. Parteneriatul pe care il avem cu autoritatile centrale este pentru Iasi, pentru comunitatea noastra, pentru dezvoltarea acestui judet frumos care a asteptat aceste investitii prea mult timp. Fiecare proiect care devine realitate este o reparatie morala fata de aceasta comunitate si un angajament pe termen lung pe care ni-l asumam pentru dezvoltarea judetului Iasi", a declarat Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi. Valoare estimata a lucrarilor este de 476 milioane de lei, inclusiv TVA, (circa 96 de milioane de euro). Investitia va dura cel mult 24 de luni si va fi realizata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii.
Sala, al carei teren principal va avea dimensiunile de 60 metri x 30 metri, va fi folosita in permanenta ca baza de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.) si va avea o capacitate maxima de 9.623 de persoane. Cladirea (D+P+2E+E3 - partial) va avea o arie construita de 12.926,8 mp si o suprafata desfasurata de 39.082,75 mp. Sala va avea multiple facilitati de servire pentru public, spatii comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc.
Langa cladirea principala va fi construita o sala de antrenament cu o arie construita de 1.832,6 mp si cu o capacitate maxima de 110 persoane. In cadrul complexului vor fi amenajate si terenuri sportive in aer liber cu o suprafata totala de 1.666 mp.
Complexul sportiv va include strazi pe o suprafata de 5.860 mp, parcari pe 3.267,5 mp, alei pietonale pe 11.230 mp si spatii verzi pe 59.249,7 mp.
Pana in prezent Primaria Municipiului Iasi a finalizat si a trimiscatre CNI studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de executie (faza DTAC, DTOE, PTh si DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vant - Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautica, autorizatia de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, autorizatia de construire si toate celelalte documente prevazute de lege.
Proiectant general este Sigm Home Projects, Concrete & Design Solutions asigura partea de arhitectura si Allied Engineers Grup, proiectarea structurii de rezistenta.
 
SISECAMABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
leviatan
Ubitech
CDS
concelex
CONCEPT STRUCTURE
siniat
MAKITA
quadratum
rigips
Acvatot 2019
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
noark
theda mar
strabag nivel 1
ness project

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander