Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Karl Mayer porneste dezvoltarea productiei cu investitii de 25 milioane euro
Karl Mayer porneste dezvoltarea productiei cu investitii de 25 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 27 Mai 2024 10:25
Holdingul german Karl Mayer, specializat in productia de masini si tehnologii pentru industria textila, va deschide doua puncte de lucru in Baia Mare si va construi o fabrica pe un teren situat in comuna Grosi, localitate apropiata de municipiul resedinta. Intr-o prima faza, investitia va ajunge la 25 de milioane de euro.
Investitiile grupului Karl Mayer au fost anuntate joi intr-o conferinta de presa comuna la care au participat reprezentantii companiei in Romania si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Ionel Bogdan.
"Practic, sunt liderii de piata in industria masinilor textile. (...) Este un moment important pentru noi, pentru ca de mai bine de un an am inceput discutiile cu cei de la Karl Mayer pentru a-si deschide punct de lucru in municipiul Baia Mare (...) si pentru a aduce o investitie majora, aici, in judetul nostru. (...) Daca nu am fi reusit sa stabilim contacte cu Ambasada Germaniei, cu Camera de Comert Romano-Germana, nu eram astazi in momentul in care sa putem anunta aceste investitii. (...) Odata stabilit contactul cu compania Karl Mayer, deja suntem in discutii cu alti potentiali investitori germani si este un lucru foarte bun pentru municipiul Baia Mare. (...) In aceasta vara (Karl Mayer) vor face primul pas investitional prin halele deja inchiriate, unde vor dezvolta prima productie in Baia Mare", a declarat Ionel Bogdan, citat de Agerpres.
Managerul sectorului investitii al companiei, Roland Kohn, a punctat ca este increzator in investitia demarata.
 
 
"Grupul Karl Mayer este specializat in productia de masini pentru industria textila, sediul central este in Germania iar filialele grupului nostru se intind pe toata suprafata planetei. Exista 207.000 de oameni care sunt angajati sau colaboreaza cu firma in toata lumea. Grupul nostru a hotarat sa deschidem aici, in Romania, Baia Mare, o filiala. (...) Suntem increzatori ca pornim intr-un viitor bun cu toti cei din Baia Mare", a spus Roland Kohn.
Directorul Karl Mayer Romania, Patrick Mock, a precizat ca a fost deja inchiriata o fosta hala industriala pentru inceperea activitatii si se fac angajari.
"Am inchiriat deja o hala in Baia Mare si vrem sa incepem lucrarile foarte rapid. (...) Suntem in cautarea unei teren pentru o fabrica noua (in comuna Grosi - n.red.) si vrem sa construim ceva in zona aceasta, in Maramures. Speram sa crestem sanatos. Suntem in procedura de angajari ale muncitorilor calificati si necalificati, cautam operatori pentru sudura si speram ca totul va fi bine aici, in Baia Mare. Sunt sigur ca vom avea mult succes aici, in zona", a afirmat Patrick Mock.
Cele doua puncte de lucru ale companiei germane vor functiona pe fosta platforma industriala de vest si fostul sediu al firmei locale Confstar.
Fabrica din comuna Grosi care urmeaza a fi construita va ocupa 12 hectare de teren. Cele trei investitii ale companiei germane au fost evaluate la aproximativ 500 milioane euro, urmand a fi create peste 700 locuri de munca.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
theda mar
leviatan
strabag nivel 1
quadratum
Ubitech
noark
CDS
CONCEPT STRUCTURE
ness project
konsent
ERBASU CONSTRUCT
concelex
siniat
EDIT-Structural
Acvatot 2019
rigips
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander