Agenda Constructiilor
Duminica, 14 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - BOG’ART, Concelex si CDS incep constructia noii maternitati Sf. Ioan din Capitala
BOG’ART, Concelex si CDS incep constructia noii maternitati Sf. Ioan din Capitala
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 02 Feb 2024 14:39
Asocierea formata din companiile Bog'Art (lider), Palex Constructii Instalatii, Concrete & Design Solutions, Concelex, Romger General Trade & Consulting, Vici Evolution si Concelex Engineering va construi noua maternitate ce va fi ridicata in incinta Spitalului Sfantul Ioan din Bucuresti. Primaria Sectorului 4 si reprezentantii asocierii castigatoare licitatiei pentru proiectare si executie au semnat contractul, cu o valoare de 50 de milioane de euro, bani ce vor fi asigurati din fonduri europene.
Din echipa de proiect mai fac parte, in calitate de subcontractanti si terti, societatile Schindler Romania, CES Consulting Services, Global GIS Consulting AG, MC General Construct Alfa, Con Gaz Prest, DP Proiect Instal, Integra Medical Business, Epser Ltd, Eckon Cei, Dacorum Grup, DZ Medicale, B. Braun Medical, Elmed Medical, Igna Instal, Rafi Medical, Karl Storz Endoscopia Romania, Centrul Judetean de Aparatura Medicala Olt, Medfarm Trading, Soul Medical, Global Medical Solutions, Tehnoplus Medical, Tehnoplus Medical Service, Tetra Med Inspire, X-Lab Solutions, Draeger Romania, Invest Servicii Comerciale, General Electric Medical Systems Romania, Arcmed Net, Diamedix Impex, Dutchmed, BPM Tehnologica, Hellimed, Skyer Medical Imaging si Three Pharm.
Contractul prevede o durata totala de maximum 90 zile pentru serviciile de proiectare si de cel mult 27 de luni pentru lucrarile de executie, de la emiterea ordinului de incepere a acestora.
 
 
Reprezentantii Concrete&Design Solutions, proiectantul general, au transmis ca au demarat deja activitatile de proiectare.
"Prin colaborarea cu Bog'Art - Concelex - Concelex Engeneering - Palex Constructii Instalatii - Romger General Trade & Consulting, Vici Evolution, ne propunem sa dezvoltam o maternitate de avangarda, cu o capacitate de 166 de paturi, sectii specializate si facilitati de top. Proiectul subliniaza angajamentul nostru fata de inovatie si excelenta in domeniul constructiilor, promitand sa stabileasca noi standarde de calitate si eficienta energetica in randul institutiilor medicale", au precizat proiectantii.
Spitalul va avea o capacitate de 166 de paturi si va include trei sectii de obstetrica-ginecologie (101 paturi) si una de neonatologie (50 de paturi, dintre care opt pentru terapie intensiva si 12 pentru prematuri). Sunt prevazute, de asemenea, o sectie ATI cu 15 paturi, un bloc operator cu patru sali de operatie, un bloc de nasteri cu patru sali de travaliu, laborator de analize, ambulatoriu, spitalizare de zi cu 10 paturi si farmacie.
Constructia noua va include doua cladiri (S+P+3E, S+P+4E), cu o suprafata desfasurata totala de circa 13.000 mp, ce vor fi ridicate separat fata de cele existente deja pe amplasament. Noile constructii vor indeplini standardele NZEB.
 
 
Proiectant general la faza studiilor a fost asocierea formata din companiile Concrete & Design Solutions, Yardman, Baustark si Euro Building Ideea, iar studiile geotehnice au foste elaborate de Carmen Geoproiect.
"Am semnat contractul de executiei a Maternitatii «Sf. Ioan» si am dat ordinul de incepere al lucrarilor, astfel incat in urmatoarele luni se va realiza proiectarea si va incepe constructia. Din pacate este singura maternitate construita de la zero in Bucuresti in ultimii 35 de ani. Termenul de realizare este de 30 de luni, aici este inclusa si partea de proiectare si de executie. Investitia nu se adreseaza doar cetatenilor din Sectorul 4, ci si bucurestenilor si nu numai. Este un obiectiv extrem de important pentru noi toti si vreau sa multumesc Guvernului Romaniei pentru sprijinul acordat", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, la conferinta prilejuita de semnarea contractului de proiectare si executie.
La eveniment au mai participat prim-ministrul Marcel Ciolacu si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Ubitech
konsent
quadratum
concelex
leviatan
CDS
CONCEPT STRUCTURE
ness project
Arduro
noark
SIGM
rigips
BogArt
MAKITA
EDIT-Structural
siniat
SSAB
viarom
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander