Agenda Constructiilor
Duminica, 21 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - Campusul pentru invatamant dual din Brasov a primit avizul Comisiei de Circulatie
Campusul pentru invatamant dual din Brasov a primit avizul Comisiei de Circulatie
Info-Santiere Publicat de AG&F 04 Mar 2024 12:25
Proiectul de constructie a primului campus integrat pentru invatamant dual din Brasov a primit avizul Comisiei de Circulatie. Proiectul beneficiaza de o finantare nerambursabila, prin Planul National de Redresare si Rezilienta, in valoare de 20 de milioane de euro.
"Am obtinut avizul de circulatie pentru amenajarea primului campus pentru invatamant dual care integreaza ruta completa de invatamant tehnologic, respectiv cel liceal si cel universitar. Va fi primul campus educational in adevaratul sens al cuvantului si va integra un centru educational cu sali de clasa, ateliere tehnologice, biblioteca, un camin pentru elevi/ studenti, o cantina si o sala de sport. Brasovul a deschis calea pentru dezvoltarea invatamantului dual si ne continuam pionieratul in dezvoltarea acestui tip de invatamant prin construirea acestui campus care reprezinta trecerea la urmatoarea etapa de dezvoltare a acestui sistem de educatie, cea in care absolventii de colegii tehnice isi continua studiile la facultate., tot prin parteneriatul dintre administratie, invatamant si mediul de afaceri. Brasovul ramane astfel polul invatamantului dual in Romania, atat la nivel preuniversitar, cat si universitar", a precizat primarul Allen Coliban.
 
 
Complexul va include un centru educational cu 10 sali de clasa, 10 ateliere tehnologice/ de practica digitale si anexe (cate doua ateliere pentru fiecare domeniu vizat, respectiv industria auto si mecatronica, industria aeronautica, IT, alimentatie publica si turism), un atelier digital multifunctional universitar, biblioteca (sala de lectura, birou administrator, rafturi carti, spatiu discutie), spatii de recreatie la interior, spatii tehnice si pentru depozitari, grupuri sanitare, cabinet medical, spatii administrative, centru de resurse.
Va fi construit si un camin pentru elevi/ studenti cu o capacitate de 400 de locuri, distribuite in 198 de camere cu cate doua locuri si 4 camere pentru persoane cu dizabilitati. La acestea se vor adauga atat camere pentru personal didactic si pentru invitati, cat si functiuni conexe: spatii comune, spatii tehnice si administrative. De asemenea, vor mai fi construite o cantina cu o capacitate de minimum 101 persoane ce pot lua masa in acelasi timp si o sala de sport multifunctionala.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
siniat
EDIT-Structural
MAKITA
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
rigips
concelex
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
viarom
theda mar
ness project
leviatan
CDS
Acvatot 2019
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander