Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Cartierul de Justitie asteapta studiul de fezabilitate si finantare de 1 miliard euro
Cartierul de Justitie asteapta studiul de fezabilitate si finantare de 1 miliard euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 25 Apr 2024 12:06
Proiectul Cartierului pentru Justitie, ce va fi dezvoltat in zona centrala a Capitalei in urma unei investitii totale de circa un miliard de euro, se afla in etapa de finalizare a Studiului de fezabilitate. Potrivit Alinei Gorghiu, ministra Justitiei, aceasta etapa este programata sa se incheie la sfarsitul lunii mai 2024.
"De la preluarea mandatului, au fost finalizate primele 3 documentatii: Expertiza tehnica a fundatiei existente pe amplasament, Studiul geotehnic si Tema de proiectare. Estimam ca studiul de fezabilitate se va finaliza la finalul lunii mai si va fi avizat in luna iulie. Au fost incepute pregatirile pentru derularea exproprierii imobilelor proprietate private care constituie coridorul de expropriere si a fost semnat al doilea acord de finantare cu Banca Mondiala. O zona abandonata si degradata se transforma in cel mai mare proiect de investitii, primul proiect national post decembrist de regenerare urbana, care are ca finalitate crearea conditiilor optime de infrastructura pentru desfasurarea activitatii a 23 institutii din sistemul judiciar", a declarat Alina Gorghiu, in interventia sa la Conferinta "Urbanism si Justitie - Provocari practice si legislative", ce a avut loc pe 24 aprilie 2024 la Bucuresti.
 
 
Potrivit ministrei Justitiei, aproximativ 6.000 de persoane angajate in cadrul celor 23 de institutii judiciare vor interactiona zilnic cu peste 9.500 de justitiabili intr-o constructie unitara pe o suprafata desfasurata totala de 293.357 mp.
"Unicitatea acestei constructii consta in localizarea in acelasi loc a institutiilor: Ministerul Justitiei, Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti, cele 6 judecatorii de sector, zece parchete, Consiliului Superior al Magistraturii si Inspectia Judiciara, Institutul National al Magistraturii si Scoala Nationala de Grefieri din Romania si Uniunea Nationala a Barourilor. Este un demers pe termen lung, dar cu rezultate vizibile. Sper ca atmosfera buna si adunarea tuturor fortelor intr-un singur loc va duce la cresterea increderii in sistemul judiciar", a declarat Alina Gorghiu.
Ea a mai precizat ca pana in prezent au fost cheltuite pentru Cartierul de Justitie 4,29 milioane de lei, bani obtinuti prin acorduri de imprumut - fonduri externe rambursabile, si ca in 2023 au fost alocate 3,4 milioane de lei. In bugetul pentru 2024, pentru dezvoltarea proiectului s-au prevazut 9,05 milioane de lei in bugetul Ministerului Justitiei.
 
 
Proiectul Cartierului pentru Justitie a fost initiat in urma cu opt ani si abia la finalul anului 2023 Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) al proiectului. Reprezentantii Bancii Mondiale au subliniat ca este unul dintre cele mai ambitioase proiecte de regenerare urbana din lume, care va rezolva o problema de spatiu a instantelor si parchetelor.
In cadrul proiectului va fi integrata si noua cladire a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (foto randari), al carei concept a fost elaborat de arhitectii de la Adest Architecture, sub coordonarea arh. Petre Nastase.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
ness project
MAKITA
EDIT-Structural
noark
ERBASU CONSTRUCT
konsent
viarom
strabag nivel 1
siniat
quadratum
theda mar
Ubitech
concelex
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander