Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Ianuarie 2025
Home - Stiri - Info-Santiere - Centru de diagnostic si tratament TBC de 72 milioane euro, la Institutul Marius Nasta
Centru de diagnostic si tratament TBC de 72 milioane euro, la Institutul Marius Nasta
Info-Santiere Publicat de AG&F 11 Apr 2024 11:15
Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti continua sa investeasca masiv in dezvoltarea infrastructurii medicale a Capitalei, folosind fonduri europene nerambursabile accesate prin Planul National de Rederesare si Rezilienta. Autoritatea locala a demarat lucrarile de construire a celui mai nou ansamblu medical destinat diagnosticarii, tratamentului si cercetarii tuberculozei.
Noul centru de specialiate, ce va functiona in subordinea Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" va fi edificat pe Calea Serban Voda  nr. 189. Potrivit edilului Sectorului 4, Daniel Baluta, la finalul lucrarilor tocmai incepute, institutia va deveni un reper, un model de structura spitaliceasca ce va indeplini toate cerintele europene in domeniu.
"Ma simt extrem de onorat sa ma alatur demersului initiat de Ministerului Sanatatii si de Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie «Carol Davila» de a realiza impreuna, in parteneriat, acest nou spital de 115 paturi. Nu este singurul demers de aceasta natura, pentru ca, asa cum am mai spus, avem in lucru o maternitate, extrem de importanta pentru tot ce inseamna Bucuresti, si nu numai, pornim Spitalul de Stomatologie, dar, in acelasi timp am realizat si o statie de ambulanta si de pompieri, urmand ca in cursul anului urmator sa avem gata, in imediata vecinatate a acestui spital, inca o statie de pompieri si ambulanta", a declarat Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.
 
 
Noua facilitate medicala va fi construita de la zero, pe terenul pe care au existat cladirile "Zerlendi" ale Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", vechi de 130 de ani, aflate intr-o stare avansata de degradare, incompatibila din toate punctele de vedere cu practicarea unui act medical de calitate. Conform Primariei Sectorului 4, starea deplorabila in care aceste spatii, construite in 1894, a fost, de altfel, si motivul pentru care au fost complet inchise, in anul 2020. In urmatoarele 3 luni, aceste cladiri vor fi dezafectate, pentru ca, ulterior, in locul lor, constructorul sa demareze lucrarile la noul spital.
Constructia de la zero a Centrului de Diagnostic, Tratament si Cercetare a Tuberculozei va fi finantata in integralitate prin PNRR, iar edificarea acestuia va costa aproximativ 72 de milioane de euro.
Noul spital de pneumoftiziologie va avea o capacitate de 115 paturi, dintre care 19 de terapie intensiva, trei sali de operatie si laboratoare de cercetare si analize. In plus, noul spital va beneficia si de urmatoarele functiuni: Bloc Operator cu 3 sali de operatie, statie centrala de sterilizare, laboratoare de analize medicale, de cercetare si de anatomie patologica, ambulatoriu, centru de Imagistica si Radiodiagnostic – ecografie, CT, aparat RX standard, precum si un compartiment de primire urgente de specialitate CPU-S.
 
 
Studiul de fezabilitate aferent noii cladiri din cadrul Institutului "Marius Nasta" a fost elaborat de compania Concrete&Design Solutions. Din echipa care a lucrat la elaborarea proiectului fac parte si Stefana Iaschevici (Arhitect Tesseract Architecture), Arin Andornic (Inginer Proiectant HVAC St-Provent), Ionel Oprea (Inginer Proiectant Electrice NVP Project Ambient Instal), Catalin Popp (Inginer Proiectant Structuri Max Junior Project) si Vasile Tudor (Inginer Proiectant Instalatii Fluide Medicale), care au prezentat proiectul la Share-Architects. Potrivit acestora, cladirea propusa va avea o forma neregulata, organica care se asaza armonios pe un sit cu multa vegetatie. Aceasta este formata din trei corpuri de cladire unite la nivelul etajului 1 printr-o pasarela. Aceasta poate fi utilizata de pacienti pentru relaxare, fiind amplasata la nivelul coroanei copacilor din jur. Apropierea de natura si felul in care aceasta patrunde in cladire sunt doua alegeri care au ca scop inducerea starii de bine atat pentru pacienti cat si pentru personalul medical. Din punct de vedere arhitectural, s-au propus materiale inspirate din natura si s-au ales forme organice, atragand atentia asupra acestui mare parc ce acopera parcela.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhiltiTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ELECTROGRUP
MAKITA
VEGO
EURO BUILD
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
CDS
BogArt
SIGM
Arduro
quadratum
rigips
konsent
MCA
strabag nivel 1
AED
Ubitech
leviatan
Acvatot 2019
concelex
GEWISS
DRS
SSAB
noark

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<