Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Proiectul aquaparkului de 33 milioane euro, din Beius, a fost depus pentru finantare
Proiectul aquaparkului de 33 milioane euro, din Beius, a fost depus pentru finantare
Info-Santiere Publicat de AG&F 17 Iun 2024 10:39
Primaria Municipiului Beius a depus spre finantare, la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Vest, proiectul noului Complex de Agrement Aquapark, investitie evaluata la circa 33 milioane de euro. Proiectul va avea o suprafata construita totala de 6.700 mp, cu o capacitate de 900 de locuri vara, respectiv 300 de locuri iarna, si o parcare ce va fi dotata inclusiv cu statii de incarcare pentru vehicule electrice. Proiectul se afla in acest moment in etapa de evaluare la finantator.
"Valoarea totala a proiectului se ridica la 33,5 milioane de euro (inclusiv TVA), din care suma de 12,5 milioane de euro va fi asigurata din fonduri europene, iar diferenta, ce reprezinta contributia proprie a beneficiarului, se va realiza dintr-un imprumut ce se va identifica in urma negocierilor cu diferite institutii financiare pana la semnarea contractului de finantare.
De mentionat este faptul ca proiectul este generator de venituri, astfel ca din analiza de cost-beneficiu auditata reiese faptul ca amortizarea si sustinerea cheltuielilor se va realiza din investitia propriu-zisa, din momentul inceperii activitatii aquaparkului", au transmis reprezentantii Primariei Beius.
 
 
Conform proiectului, elaborat de arhitectii de la Poliart - arh. Daniel Tivadar, arh. Czirjak Zsuzsa si st. arh. Dan Malina -, noul aquapark fi compus din 4 cladiri (P, P+2E si S+P+2M), opt bazine exterioare, cu o suprafata desfasurata de 2.023 mp, o zona exterioara amenajata pentru 600 de sezlonguri/ scaune si o parcare cu 200 de locuri.
Cladirea principala (S+P+2M) va avea o suprafata construita de 4.402,5 mp si ca include un ansamblu bazine si tobogane interioare pe categorii de varsta, zona sezlonguri, grupuri sanitare, vestiare cu 900 de dulapuri pentru vizitatori si 60 pentru personal, spatii tehnice si pentru alimentatie publica, o zona Wellness si SPA cu tepidarium, bazin interior, jacuzzi, saune umede/ uscate, camera sare si sala pentru masaj, o zona administrativa si o zona de relaxare cu sezlonguri.
 
 
Doua cladiri (P) vor fi amenajate pentru alimentatie publica, respectiv pentru depozitarea deseurilor si o alta (P+2E), platformei pentru tobogane.
Solutia propusa pentru incalzire/ climatizare este utilizarea unei resurse regenerabile locale, si anume energia geotermala, de care dispune municipiul Beius.
Durata de realizare a investitiei este de 36 de luni.
Operarea si intretinerea investitiei va fi asigurata de Administratia Domeniului Public Beius SA, iar pentru operarea viitorul aquapark se estimeaza crearea a 46 de locuri de munca.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
noark
rigips
konsent
leviatan
CDS
Arduro
Acvatot 2019
theda mar
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
concelex
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
ness project
Ubitech
siniat
quadratum
EDIT-Structural
strabag nivel 1
SIGM

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander