Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Info-Santiere - CONSTANTA: Finalizare proiectare pentru spital de cardiologie de 100 milioane euro
CONSTANTA: Finalizare proiectare pentru spital de cardiologie de 100 milioane euro
Info-Santiere Publicat de AG&F 18 Mar 2024 11:47
Primaria Constanta a receptionat proiectul tehnic in baza caruia se va realiza "Policlinica Municipala, specializarea cardiologie si oncologie, Constanta-spital nou". In paralel, se pregateste documentatia pentru lansarea achizitiei privind executia lucrarilor. Urmeaza achizitia propriu-zisa si, imediat ce va fi desemnat un constructor si se va semna contractul, vor incepe lucrarile.
Serviciile de elaborare a documentatiei tehnico-economice (SF, proiect tehnic pentru autorizarea lucrărilor, POE, PT și DE, inclusiv asistenta tehnica din partea proiectantului) au fost asigurate de asocierea Bau Stark (lider) - Axdesign Group - Chic Arhitectural Design - Neroli General Solutions - ID Intelligence, cu subcontractantii Legal Assistance, Carmen Geoproiect, Vireo Enviroconsult, Cornel & Cornel Topoexim, KVB Consulting & Engineering, Impact Sanatate, BMA Consulting Energy, Ginicon si Nibaco. Valoarea contractului de proiectare este de 8,43 milioane de lei.
Valoarea proiectului este de peste 100 de milioane de euro, din care finantare nerambursabila prin intermediul PNRR 98 milioane euro. Termenul pentru finalizarea constructiilor si a dotarilor este iunie 2026.
Noul spital va fi amplasat pe Bdul Aurel Vlaicu, in zona Dacia Service pe un teren in suprafata de 32.605 mp. Realizarea investitiei presupune construirea unei cladiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de inaltime P+M+5E, suprafata construita 4.685,50 mp si suprafata desfasurata 22.105,79 mp.
Dotarea se va face cu aparatura de inalta performanta asistata de personal medical de specialitate pregatit si instruit sa ofere servicii de calitate la standarde europene. De asemenea, municipalitatea isi doreste crearea unui spatiu centrat in jurul nevoilor pacientului si crearea unui mediu terapeutic, capabil sa reduca stresul generat de actul medical.
Policlinica Municipala, specializarea cardiologie si oncologie va fi structurata astfel:
Parter - farmacie cu circuit inchis, laborator de analize medicale, anatomie patologica si prosectura, vestiare pentru personalul medical, garderoba, spatii pentru decontaminare si depozitare targi, scaune si paturi, spatii pentru depozitare materiale sanitare si nesanitare, depozitare deseuri si spatii tehnice.
 
Structura noului spital
• Mezanin - zona de investigatii R.M.N. si CT, zona medicina nucleara PET-CT, zona de medicina nucleara SPECT-CT, compartiment de radioterapie cu doua buncare, zona de planning fizicieni, CT-SIM, zona terapie intensiva, pregatire pacienti.
• Etaj 1 - Ambulatoriu prevazut cu urmatoarele cabinete: urologie si nefrologie, chirurgie generala, chirurgie toracica, obstetrica ginecologie, tratamente chirugicale, ORL, medicina interna -test efort, cardiologie, gastroenterologie, neurologie si psihiatrie, pneumologie, oncologie, dermatologie, explorari functionale, B.F.T., recoltari probe, zona de investigatii (mamograf si X-RAY), investigatii endoscopie, colonoscopie, bronhoscopie si sectie de spitalizare de zi cu 29 de paturi.
• Etajul 2 - Spitalizare continua compartiment cardiologie cu 7 paturi, zona interventii cardiologie - angiografie, saloane post interventii cu 3 paturi, spitalizare continua compartiment oncologie medicala cu 15 paturi.
• Etajul 3 - Spitalizare continua, sectie chirurgie generala cu 49 de paturi-saloane spitalizare si spatii medicale aferente desfasurarii activitatii medicale intr-un climat corespunzator normativelor in vigoare.
• Etajul 4 - Sectie terapie intensiva cu 12 paturi (prevazuta cu filtru transbordare pacienti, filtre personal, 7 saloane), zona unitate transfuzii sanguine (U.T.S.).
• Etajul 5 - Bloc operator, dotat cu 3 sali de operatii, salon post operator cu 3 paturi, salon preoperator cu 3 paturi, filtre personal, filtru transbordare pacienti, sectie de sterilizare prevazuta cu filtre personal.
Noul spital va beneficia de cele mai noi si inalte tehnologii in ambele faze de realizare, cea constructiva si cea a echipamentelor si aparaturii, precum si un nivel de digitalizare si sustenabilitate inexistent in regiune. 
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAMTotalEnergies
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
concelex
rigips
CDS
SSAB
noark
VEGO
MAKITA
Arduro
quadratum
viarom
BogArt
Acvatot 2019
DRS
konsent
ERBASU CONSTRUCT
ness project
ELECTROGRUP
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Ubitech
SIGM
theda mar

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<