Agenda Constructiilor
Marti, 23 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - CONSULTANTA pentru construirea unui bloc energetic de 295 MW pe gaz natural
CONSULTANTA pentru construirea unui bloc energetic de 295 MW pe gaz natural
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 15 Dec 2023 15:29
O singura asociere a depus oferta de participare la licitatia pentru atribuirea serviciilor de consultanta (de tip Owner's Engineer) pentru implementarea unui grup pe gaz natural, pentru constructia unui bloc energetic de circa 295 MW pe gaz natural la Electrocentrale Craiova SA. Asocierea in cauza este formata din companiile Ciga Energy EPIC (lider), SS&A Power Consultancy doo, RomCapital Invest si SS&A Power Consultancy AG si are ca subcontractant Compania de Consultanta in Energie si Mediu SA. Valoarea estimata a contractului este de 14 milioane de lei, iar durata de implementare a acestuia a fost stabilita la 60 de luni.
Licitatia este in etapa de evaluare financiara si tehnica, programata a se incheia pe 22 ianuarie 2024. In cazul in care oferta va fi declarata conforma si contractul va fi semnat, consultantul va trebui sa analizeze Studiul de Fezabilitate existent, sa elaboreze documentatia necesara optimizarii SF, sa pregateasca documentele si participarea in procedura de achizitie pentru atribuirea contractului de lucrari de constructii aferent, sa acorde suport managerial pentru administrarea contractului de finantare si sa monitorizeze si sa coordoneze executia lucrarilor de implementare a proiectelor, in calitate de inginer reprezentant al beneficiarului.
Potrivit Caietului de sarcini, noul grup energetic va include un ciclu combinat cu turbina pe gaze - abur (CCGT) pentru producerea de energie electrica, impreuna cu sistemele si instalatiile auxiliare necesare functionarii in conditii de siguranta. Instalatia va fi constituita din doua turbine de gaze, doua cazane recuperatoare cu recuperarea caldurii sub forma de abur si o turbina cu abur.
Turbina cu gaze va avea o putere instalata de 95 MWe, iar cea cu abur, cu condensatie, de circa 105 MWe. Noul bloc energetic va avea o putere electrica bruta de circa 300 MWe.
Valoarea investitiei in noul grup energetic este de 1,28 miliarde lei si ar putea fi pus in functiune in anul 2026.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SSAB
leviatan
Ubitech
theda mar
viarom
noark
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
konsent
concelex
BogArt
Acvatot 2019
CDS
rigips
ness project
quadratum
strabag nivel 1
MAKITA
EDIT-Structural
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
siniat

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander