Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - ESOP: Matei Millo Novotel Office si Politehnica Business Tower, finalizare in 2021
ESOP: Matei Millo Novotel Office si Politehnica Business Tower, finalizare in 2021
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 06 Nov 2020 14:15
In acest an, s-au dat in folosinta sau sunt in curs de livrare doua cladiri noi de tip boutique, cu finisaje premium, situate in zone centrale. Acestea vor avea in total o suprafata de 13.000 mp spatii de birouri de clasa A. Anul viitor se estimeaza ca se vor livra inca doua cladiri de acest tip cu o suprafata totala de 19.500 mp.
Proiectele livrate in 2020 sunt H Victoriei 109 si Zone 313, iar anul viitor se estimeaza ca se va inaugura Matei Millo Novotel Office si Politehnica Business Tower. Varful livrarilor pe acest segment de piata a fost inregistrat in 2018, cand au fost finalizate sapte proiecte, cu un total de 31.948 mp.
Cine a inchiriat spatii de birouri in cladiri tip boutique in 2020
Printre chiriasii care au semnat contracte de inchiriere sau pre-inchiriere in cladiri boutique, in 2020 se numara agentii de publicitate, firme de consultanta in afaceri, case de avocatura, firme de constructii, companii din domeniul IT&C, etc. cum ar fi Skin Media, Just Master Activities, Aktor, S.M.A.P.E., Cegedim RX, Bit Sentinel etc. Suprafetele tranzactionate la inchiriere in Bucuresti in cladiri tip boutique variaza intre 154 mp si 3.500 mp. Spatiile inchiriate si pre-inchiriate au cumulat birouri cu o suprafata totala de 17.150 mp, in primele noua luni din 2020.
Tranzactia anului pe acest segment de piata in 2020
„Astoria Business Center este una dintre cladirile de birouri de tip boutique care a castigat interesul investitorilor in 2020 prin locatia premium - fiind situata in zona ultracentrala si prin flexibilitatea spatiilor de birouri de clasa A. In total, acest centru de afaceri are o suprafata inchiriabila de 4.200 mp cu spatii de birouri, la care se adauga o suprafata de 420 mp de terase. Cladirea dispune si de 48 locuri de parcare, amenajate la cele doua niveluri de la subsol. Constructia are certificat BREAM Very Good de cladire verde, fiind eficienta din punct de vedere energetic”, precizeaza consultantul tranzactiei Adrian Calinescu de la ESOP Consulting | CORFAC International.
Investitorul care a cumparat centrul de afaceri Astoria Business Center este compania Dona Real Estate. Bugetul de achizitie a fost de aproximativ 9 milioane euro. Dona Real Estate a intrat pe piata din Romania prin achizitia de cladiri de birouri de tip boutique si alaturi de acest imobil mai are in portofoliu cladirile de birouri Izvor 80 Office Building (6.600 mp utili) si Rosetti Business Center (2.600 mp utili).
„Cladirile tip boutique au mai multe avantaje, in aceasta perioada de pandemie: un trafic mai mic in imobilul si implicit un risc sanitar mai mic, spatii mai mici pe etaj, cu mai putini angajati, amplasamentul foarte bun, in zone bine pozitionate, unde se poate ajunge usor. Chiar daca piata de birouri trece printr-o perioada de transformari din cauza COVID-19, pe acest segment se pastreaza in continuare interesul atat pentru inchiriere cat si pentru achizitie, firma ESOP avand in lucru, in diverse stadii de negociere, tranzactii cu cladiri similare”, declara Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
MAKITA
Ubitech
EDIT-Structural
rigips
noark
quadratum
siniat
ERBASU CONSTRUCT
concelex
CDS
leviatan
ness project
CONCEPT STRUCTURE
viarom
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander