Agenda Constructiilor
Sambata, 15 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Finantare pentru construirea noului SJU Piatra Neamt, proiect de 338 milioane euro
Finantare pentru construirea noului SJU Piatra Neamt, proiect de 338 milioane euro
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 21 Mai 2024 14:04
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, si Ion Asaftei, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Neamt, au semnat contractul de finantare pentru constructia unui sediu nou pentru Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Piatra Neamt. Noua unitate sanitara va fi construita de la zero, in urma unei investitii totale de 1,68 miliarde lei, inclusiv TVA (338 milioane de euro).
Cu finantare asigurata prin Programul National de Redresare si Rezilienta, spitalul se va realiza pe un amplasament nou si va oferi servicii medicale la standarde europene. Suprafata construita va fi de 14.550 mp, iar cea desfasurata de 66.342 mp. Vor fi construite doua cladiri (S+P+4E, S+P+3E) unite printr-un corp de legatura (S+P+2E), care va reprezenta coridorul principal pentru circulatia generala a spitalului.
 
 
Pentru demararea lucrarilor, a fost organizata si o licitatie pentru atribuirea contractului de proiectare si executie cu o valoare de 956,43 milioane de lei (inclusiv TVA), insa procedura este suspendata, in acest moment, urmand a fi reluata dupa solutionarea unei contestatii depuse de un operator economic interesat de participarea la licitatie.
Studiul de fezabilitate aferent proiectului a fost elaborat de asocierea formata din companiile Popaescu & Co, Electroproiect si UTI Construction & Facility Management.
"Prin implementarea acestui proiect se va realiza o infrastructura moderna, care sa permita eficientizarea actului medical in Neamt. Cladirea va cuprinde toate sectiile necesare functionarii unui spital judetean de urgenta. Noua unitate sanitara este un proiect pe care il asteapta nemtenii de multi ani, iar astazi, prin semnarea contractului de finantare, investitia devine o certitudine", de declarat Raducu-Adrian Paduraru, vicepresedintele CJ Neamt.
 
 
Ion Asaftei, presedintele CJ Neamt, a precizat ca proiectul viitorului spital se dovedeste a fi una dintre cele mai mari investitii pe care le va derula institutia pe care o conduce. "La Neamt, din punctul de vedere al sanatatii, Guvernul Romaniei face istorie cu gandul la viitor. Punem in practica unul dintre cele mai ambitioase proiecte in domeniul sanatatii", a precizat Ion Asaftei. "Odata cu semnarea acestui contract important pentru judetul Neamt am reusit sa ajungem la peste 98% grad contractare din PNRR pe sanatate. Si acest spital ca multe altele va fi finalizat la timp", a precizat ministrul Alexandru Rafila, prezent la ceremonia de semnare a contractului de finantare. La randul sau, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat ca Guvernul va sustine toate proiectele pentru judetul Neamt.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
konsent
leviatan
Ubitech
strabag nivel 1
CDS
theda mar
siniat
concelex
ERBASU CONSTRUCT
noark
Acvatot 2019
viarom
quadratum
rigips
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
ness project

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
top 500
ef-de-n
AICPS_30
econet
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander