Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Info-Santiere - Fonduri de 463 milioane euro pentru constructie spitale in Timisoara, Lugoj si Arad
Fonduri de 463 milioane euro pentru constructie spitale in Timisoara, Lugoj si Arad
Info-Santiere Publicat de Stelian DINCA 31 Mar 2023 13:43
Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a semnat contractele de finantare din PNRR pentru constructia a trei spitale, respectiv Institutul Regional de Oncologie Timisoara, Spitalul Municipal "Dr. Teodor Andrei" Lugoj (construire spital si functiuni conexe) si a Complexului Matern-Pediatrie din Arad, ce va include sectii de obstetrica si ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrica si pediatrie. Valoarea celor trei contracte este de aproximativ 2,5 miliarde lei.
"Avem o oportunitate pentru Banat, cred ca exista toata nevoia si, pe de alta parte, toate resursele, nu numai de natura materiala, ci si de natura resurselor umane inalt calificate care sa faca ca aceste trei obiective de investitii sa se concretizeze. Am semnat aceste contracte de finantare si nu sunt doar niste foi de hartie, in spatele lor sunt si sumele integrale de finantare, sunt 2,5 miliarde de lei pentru aceste trei obiective, jumatate la Institutul Oncologic si jumatate la celelalte doua obiective", a declarat ministrul Alexandru Rafila, in cadrul evenimentului de semnare a celor trei contracte de finantare, ce a avut loc la Timisoara.
 
Investitie de 200 milioane euro in Institutul Regional de Oncologie Timisoara
Proiectul de constructie a Institutului Regional de Oncologie Timisoara are o valoare de investitie de aproape 200 de milioane de euro. Noua cladire va fi construita pe Calea Torontalului, la km 5, pe o structura ridicata in 1994 si abandonata. O parte a cladirii existente va fi demolata, urmand a fi construit si un corp nou in incinta. Unitatea va avea in dotare un sector ingrijiri medicale de spitalizare, unul de diagnostic si tratament, un bloc operator, sectie ATI, imagistica, chirurgie de zi, centru de primiri urgente, laborator medicina nucleara, ambulatoriu de specialitate si radioterapie. Facilitatile vor respecta standardele internationale de calitate, izolare si siguranta.
Structura functionala propusa va contine cladiri nZEB+, cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o sectie ATI si un bloc operator cu digitalizare implementata.
Spitalul va avea un total de 250 paturi si 6 sali de operatie.
Bugetul total (fara TVA) conform documentatiei tehnice este de 197,16 milioane de euro, din care finantarea prin PNRR este de 80%. Durata de implementare a investitiei este de 42 de luni.
Proiectul a fost realizat de catre o echipa din cadrul DSP Timis, cu sprijinul specialistilor Ministerului Sanatatii.
In toamna pot incepe lucrarile pentru constructia unui nou spital municipal la Lugoj
La Lugoj va fi construita o noua unitate sanitara, in incinta Spitalului Municipal "Dr. Teodor Andrei", in urma unei investitii de 150 milioane de euro. In cazul acestui proiect, studiul de fezabilitate a fost finalizat. Potrivit autoritatilor locale, in perioada urmatoare autoritatea locala va demara procedura de achizitie publica a lucrarilor de proiectare si executie, iar constructia ar putea incepe chiar din toamna acestui an, daca nu vor fi contestatii. Noua constructie va pastra fatada si corpul principal ale cladirii vechi, simbolice pentru oras.
Lucrarile de elaborare a studiului de fezabilitate au fost atribuite prin cumparare directa companiei Know How Design and Construction, din Constanta, contractul avand valoarea de 135.000 de lei (fara TVA).
Noua maternitate de 115 milioane euro, la Arad
Tot la Timisoara a avut loc parafarea intelegerii de finantare pentru "Constructia de sectii de obstetrica si ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrica si pediatrie, Arad". Proiectul Complexului Matern-Pediatrie are o valoare totala de 115 milioane de euro.
Noua cladire (D+P+7E+E-tehnic+heliport) va avea o suprafata desfasurata totala de 25.165 mp si o arie utila de 18.256 mp.
Cladirea va cuprinde Sectia Pediatrie I (destinata grupei de varsta 0-3 ani), Sectia Pediatrie II (destinata grupei de varsta 3-18 ani), Sectia Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, Bloc Operator, Chirurgie Pediatrica, Anestezie si Terapie Intensiva (destinata grupelor de varsta 0-18 ani), Serviciul Sterilizare, Farmacie, Sectia Obstetrica-Ginecologie (cu bloc de nasteri si bloc operator), Sectia Neonatologie, Compartimentul Biberonerie, Ambulator integrat, Serviciul Epidemiologie, Spitalizare de zi, UPU Pediatrie, Camera de garda pentru Sectia Obstetrica-Ginecologie, UTS, Serviciul Radiologie, Serviciul de internare - externare pacienti, Unitatea de igienizare sanitara pentru pacienti (garderoba pacienti) si Vestiar personal.
Complexul Matern-Pediatrie va avea un numar de 312 paturi in regim de spitalizare continua.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machineALLBIMvailantVideoConfAC-iulhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
FRONTALE
BALTIC
theda mar
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
grundfos
leviatan
Ubitech
CDS
rigips
viarom
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023