Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - GALATI: Se elaboreaza documentatiile pentru dezvoltarea Aeroportului International
GALATI: Se elaboreaza documentatiile pentru dezvoltarea Aeroportului International
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Iun 2024 06:25
Etapa de elaborare a Studiului de fezabilitate pentru dezvoltarea Aeroportului International Galati-Braila este in plina desfasurare. In aceasta faza, mai sunt de elaborat o serie de documentatii, precum studiile climatic, de utilitati existente, de trafic, geotehnic, topografic, arheologic, hidrologic si hidrogeologic, Studiul privind disponibilitatea materialelor, calculului lungimii pistei de decolare-aterizare, Studiul de calcul al locatiei caii de rulare si de degajare rapida, Studiu privind calculul campului vizual al turnului de control etc. Cele mai multe dintre acestea necesita, insa, mai multe luni de observatii si de inregistrari de date, pentru o temeinica fundamentare. Dupa finalizarea tuturor studiilor, se va trece la pasul urmator, respectiv va fi realizata procedura de licitatie publica pentru realizarea Proiectului Tehnic (PT) si executia propriu-zisa a Aeroportului.
Studiul de fezabilitate este elaborat de asocierea formata din companiile Aduro Impex (lider), Tecno Engineering 2C si WE Project Engineering. Din asocierea castigatoare mai fac parte inca 12 firme si doua institutii, respectiv: Geostud, Arheo Research, Petrodesign, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Gavrila Simion, Eurocerad International, Steerforth Consult, Pro Water Engineers, Protelco, Alcro Trade, Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, 3TI Progetti Italia, Specialist Consulting, Cornel&Cornel Topoexim si MC General Construct Engineering.
Aeroportul International Galati-Braila propune o noua viziune asupra calatoriilor aeriene, integrand armonios eficienta cu respectul pentru natura si arta. Conceputul este gandit sa reflecte o plimbare linistita, relaxanta, similara cu aceea de-a lungul falezei Dunarii. Obiectivul va avea o suprafata de 250 de hectare, la care se adauga o zona rezervata pentru investitii publice de aproximativ 115 hectare.
"Aeroportul International Galati-Braila va fi un aeroport modern, care va prelua din identitatea orasului, recreand o zona de promenada asemanatoare cu Faleza Dunarii. Aeroportul va fi construit dupa un concept «verde», cu multa vegetatie pe fatade si la interior, fiind dotat cu tehnologii de ultima generatie, pentru un consum redus, un confort sporit pentru pasageri, eficient din punct de vedere al costurilor si cu emisii poluante cat mai scazute. Va fi singurul aeroport din Romania dotat si cu un spatiu expozitional, in care pasagerii vor putea admira diferite expozitii si vor putea participa la o multitudine de evenimente culturale", a declarat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Galati.

Terminale pentru pasageri si cargo si pista de 3.500 de metri
Aeroportul este prevazut cu un terminal de pasageri, cu o suprafata desfasurata de 28.500 mp si un terminal cargo, cu o suprafata de aproximativ 5.500 mp. Pentru eficienta maxima, turnul de control va fi integrat in cadrul terminalului de pasageri, care va avea 9 porti de imbarcare. Pista de decolare si aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timisoara si Constanta. 
"Practic, pe aceasta pista vor putea decola si ateriza toate tipurile de avioane comerciale. Am finalizat deja o parte din studiile necesare, lucram la altele, unele necesitand multe luni de colectare a datelor si de analiza a lor, iar in paralel analizam toate sursele de finantare, astfel incat dupa finalizarea studiului de fezabilitate sa putem demara licitatia pentru construirea aeroportului. Lucram in echipa, alaturi de colegii de la CJ Braila, astfel incat acest important obiectiv de investitii, care ar dezvolta major intreaga zona, sa devina realitate", a precizat Costel Fotea.
Aeroportul International Galati-Braila va fi dotat cu multiple echipamente, sisteme si instalatii: panouri fotovoltaice, instalatii inteligente de iluminat, statii de incarcare a autoturismelor electrice, sistem de supraveghere si analiza video pe baza de inteligenta artificiala (detectia bagajelor abandonate sau a vehiculelor care se deplaseaza in sens gresit), sistem de supraveghere a pistei (detectare prezenta umana sau vehicul), echipament de ultima generatie de scanare a bagajelor de cabina (va permite pastrarea in bagaj a laptopurilor), porti automate de verificare a cartilor de imbarcare si sistem de automatizare a zonei tehnice.
Aeroportul International Galati-Braila urmeaza sa deserveasca un areal cu o populatie de circa 2,5 milioane de locuitori, incluzand si zona de sud a Republicii Moldova, iar specialistii estimeaza ca tranzitul va fi dupa 15 ani de functionare de aproximativ un milion de calatori pe an.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
concelex
SIGM
leviatan
viarom
BogArt
quadratum
CDS
Arduro
siniat
Acvatot 2019
strabag nivel 1
Ubitech
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
ness project
EDIT-Structural
theda mar
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander