Licitatie CNI de 182 milioane euro pentru constructie Institut Oncologic Timisoara |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 13 Aug 2024 14:14 |
Compania Nationala de Investitii (CNI) SA a lansat licitatia pentru construirea Institutului Regional de Oncologie Timisoara (IROT), valoarea contractului de proiectare, executie si asistenta tehnica fiind de 903 milioane de lei (circa 182 milioane de euro), fara TVA. La finalul lunii iulie 2024, proiectul a obtinut si autorizatia de construire.
"Suntem in faza in care pornim licitatia pentru a gasi un constructor care sa ridice Institutul de Oncologie. A fost o munca titanica pentru a reusi sa punem la punct toata documentatia necesara scoaterii la licitatie, pentru a obtine toate avizele si autorizatiile, dar pana la urma am reusit. Vorbim despre cea mai mare investitie in sistemul de sanatate din Romania, in afara Bucurestiului, acest proiect costand peste 250 de milioane de euro, iar aceasta unitate sanitara reprezinta speranta pentru mii si mii de pacienti oncologici din toata zona de vest a tarii si nu numai", a declarat Alfred Simonis, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis.
Potrivit Anuntului de participare publicat in SEAP, durata de implementare a proiectului a fost stabilita la 102 luni, din care 8 luni sunt alocate pentru proiectare, 34 de luni pentru executie si 60 de luni pentru perioada de garantie de buna executie. Finantarea este asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).
Noul spital va avea 250 de paturi si un ambulatoriu integrat cu 26 de cabinete medicale. Conform indicatorilor tehnico-economici, va fi construita o cladire cu regim de inaltime variat si o suprafata desfasurata totala de 65.419 mp. Complexul va fi ridicat pe Str. Grigore Alexandrescu nr. 139 (fosta adresa Calea Torontalului km. 5) din Timisoara. Structura functionala propusa va contine cladiri NZEB+, cu un consum de energie egal cu zero, toate paturile digitalizate, o sectie ATI si un bloc operator cu digitalizare implementata.
Termenul-limita pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este stabilit la data de 25 septembrie 2024, ora 15:00.
Pentru a participa la licitatie, ofertantii trebuie sa fi realizat o cifra de afaceri de cel putin 750 de milioane de lei ca medie, in ultimii 3 ani incheiati (2021-2023). De asemenea, acestia trebuie sa faca dovada ca in ultimii 5 ani au executat si dus la bun sfarsit lucrari de constructie/ realibilitare/ extindere/ reparatii capitale de cladiri civile cel putin din categoria de importanta B sau superioare, in valoare cumulata de minimum 850 de milioane de lei (fara TVA), la nivelul a cel putin un contract - maximum 5.
Contractul va fi atribuit pe criteriul celui mai bun raport calitate-pret, componenta financiara avand o pondere de 40% in punctaj, iar cea tehnica de 60%, repartizata astfel: organizarea si metodologia (36%) si experienta profesionala a expertilor-cheie - manager de contract, arhitect, inginer proiectant de structuri si pentru specialitatea HVAC (24%).
Studiul de fezabilitate al proiectului a fost elaborat de asocierea Popp & Asociatii, Square Bau si Professional Tech Construct Design.
|