Agenda Constructiilor
Vineri, 21 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - NESS Proiect avanseaza cu lucrarile la santierul Spitalului Regional de Urgenta Iasi
NESS Proiect avanseaza cu lucrarile la santierul Spitalului Regional de Urgenta Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 20 Mai 2024 15:37
Lucrarile pregatitoare construirii Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi au ajuns la un stadiu de executie de 20% la o luna de la deschiderea santierului, iar constructorul spune ca lucrarile vor fi finalizate cu cel putin doua saptamani mai devreme fata de termenul din contract, stabilit la 4 luni. Antreprenor general al acestei etape a proiectului este compania Ness Proiect Europe, avand ca subcontractanti companiile Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security. Supervizarea lucrarilor de constructii este asigurata de asocierea Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) - Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik AS - RomCapital Invest SA.
Lucrarile pregatitoare constructie SRU Iasi includ organizarea de santier, excavarile, devierile de utilitati, sapatura generala, imprejmuirea etc. Valoarea contractului este de 26,3 milioane de lei (fara TVA).
 
 
Potrivit Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Sanatate (ANDIS), excavarile din urmatoarele trei luni vor genera o cantitate de 500.000 mc, echivalentul a aproximativ 30.000 de autocamioane. Pana in acest moment, a fost excavat tot pamantul vegetal (circa 50.000 mc), care va fi transportat pe un teren al Primariei Iasi pentru a fi utilizat ulterior in amenajari peisagistice din municipiul Iasi.
"Dupa 15 ani, in sfarsit s-au pornit cele 3 spitale regionale, din punctul meu de vedere, cele mai importante investitii din domeniul sanatatii: cel de la Iasi, cel de la Cluj si cel de la Craiova. In acest moment, sunt in desfasurare, numai in judetul Iasi, 8,3 miliarde de lei in investitii, din care 3,2 miliarde lei sunt numai in zona de sanatate si vreo 600 de milioane de lei in zona de invatamant", a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu prilejul unei vizite pe santierul SRU Iasi.
 
 
In ceea ce priveste Pachetul 2 de lucrari, ce vizeaza constructia propriu-zisa a cladirii, licitatia este inca in desfasurare, termenul pentru depunerea ofertelor fiind prelungit, din nou, pana pe 7 iunie 2024. Potrivit ANDIS, aceasta decizie de prelungire a fost luata in urma solicitarilor venite din partea constructorilor interesati sa participe la licitatie, care au solicitat o perioada mai mare pentru intocmirea ofertei si au formulat o serie de observatii la documentatia de atribuire, care au necesitat clarificari. Contractul de executie a SRU Iasi are o valoare estimata la 1,82 miliarde lei (circa 367 milioane de euro), fara TVA, si o perioada de implementare de 106 luni.
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL.
 
 
SRU Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Unitatea va avea 850 de paturi, 20 de sali de operatie si circa 3.000 de angajati, va inlocui actualul Spital Judetean de Urgente "Sf. Spiridon", vechi de 260 de ani, si va imbunatati activitatea de predare si cercetare de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa". Costul total al SRU Iasi a fost actualizat la 3,3 miliarde lei (circa 668 milioane de euro), din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat.
 
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
theda mar
viarom
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
Ubitech
konsent
leviatan
concelex
siniat
quadratum
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
BogArt
EDIT-Structural
rigips
ness project
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander