Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - NESS Proiect Europe poate incepe primele lucrari la Spitalul Regional de Urgenta Iasi
NESS Proiect Europe poate incepe primele lucrari la Spitalul Regional de Urgenta Iasi
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 17 Ian 2024 12:20
Compania Ness Proiect Europe poate incepe constructia Spitalului Regional de Urgenta (SRU) Iasi, dupa ce Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC) a respins contestatia formulata de Danlin XXL privind rezultatul achizitiei publice pentru pachetul 1 de lucrari. Din echipa de proiect vor mai face parte, in calitate de subcontractanti, companiile Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security. Valoarea licitata este de 26,3 milioane de lei (fara TVA). In termen de patru luni, constructorii vor lucra la organizarea de santier, excavarea grosiera a pamantului, devierea retelelor de utilitati si amenajarea cailor temporare de acces, asigurand astfel baza solida pentru construirea spitalului.
Spitalul Regional de Urgenta Iasi va avea o suprafata construita totala de 202.689 mp, distribuita pe 9 niveluri (2S+P+5E+E6-tehnic), pe o suprafata de teren de 120.000 mp. Acest spital va fi un pilon esential in furnizarea serviciilor medicale de urgenta, cu 850 de paturi de internare continua, organizate in 6 centre multidisciplinare, au transmis reprezentantii CJ Iasi.
Costul actualizat pentru dezvoltarea SRU Iasi se ridica la aproape 670 de milioane de euro, din fonduri europene, un imprumut de la Banca Europeana de Investitii si de la bugetul de stat. Costurile constructiei sunt estimate de proiectanti la 400 de milioane de euro, diferenta urmand sa asigure dotarile (mobilier, aparatura medicala etc.).
Proiectarea a fost realizata de asocierea formata din companiile Studio Altieri SpA (lider), Proiect Consulting Iasi, Italconstruct SpA, Steam SR, K-Box Construction Design si Rheinbrucke SRL
ANDIS deruleaza inca doua licitatii pentru construirea spitalului:
  • pentru atribuirea contractului de servicii de supraveghere a lucrarilor de constructii, cu o valoare de 44,84 milioane de lei (fara TVA) - au fost depuse 4 oferte. Oferta Venturo Investment a fost declarata castigatoare cu o valoare la jumatate de pret fata de cea estimata (23,8 milioane de lei). Rezultatul licitatiei a fost contestat de asocierea condusa de Tecnic Consulting Engineering, atat pe motivul pretului, cat si al faptului ca ofertantul castigator a fost exclus de la licitatii similare intrucat nu si-a dus la bun sfarsit obligatiile in cadrul altor contracte;
  • pentru atribuirea lucrarilor de construire (pachet 2), furnizarea si instalare de echipamente medicale, in valoare de 1,89 miliarde lei fara TVA (procedura este in consultare).
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
ness project
MAKITA
konsent
EDIT-Structural
Ubitech
viarom
CONCEPT STRUCTURE
noark
rigips
Acvatot 2019
CDS
BogArt
concelex
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Arduro
SSAB
quadratum
siniat
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
econet
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander