Noul spital din Sibiu parcurge incet etapele legale pentru inceperea constructiei |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Ian 2024 14:28 |
Consiliul Judetean (CJ) Sibiu spune ca a respectat termenul de 5 ani pentru demararea procedurilor in vederea demararii constructiei noului Spital Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, fapt confirmat de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), dar si de Secretariatul General al Guvernului. Astfel, terenul pe care va fi construit viitorul spital va ramane in administrarea autoritatii judetene pentru demararea proiectului.
Pana in acest moment, constructorul noului spital a fost desemnat, iar licitatia pentru atribuirea serviciilor de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor si publicitatea proiectului este in etapa de evaluare financiara si tehnica a ofertelor depuse, faza ce se va incheia pe 1 februarie 2024. Contractele se semneaza cu o clauza suspensiva, urmand ca lucrarile sa inceapa imediat ce va fi asigurata finantarea. Conform CJ Sibiu, proiectul noului spital este eligibil pentru a accesa finantare prin Programul de Sanatate (PS) 2021-2027, mecanismul prin care se va finanta si constructia spitalelor regionale din Iasi, Cluj si Craiova.
Noul spital va fi compus din 4 corpuri de cladire, fiecare avand 5 etaje, insumand 805 paturi destinate spitalizarii continue pentru adulti si copii si 90 de paturi spitalizarii de zi. Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficienta energetica ridicata si o infrastructura functionala digitalizata. Suprafata desfasurata a constructiei este de 120.570 mp, termenul de executie, predare si receptie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.
Noul Spital Clinic Judetean de Urgenta Sibiu va fi construit de o asociere de 62 de firme avand ca lider compania Con-A Operations, din care mai fac parte si societatile Popaescu & CO, Tesseract Architecture, API Arhitekti, ACC Infrastructure, Draeger Romania, Dimex-2000 Company, KONE Ascensorul, Eltrex, Condesign, Helinick, Flexik Automation, Gama IT, Sobis si Electro-Con Impex. Valoarea contractului de proiectare si executie este de 428 milioane de euro.
In ceea ce priveste licitatia pentru atribuirea serviciilor de asistenta tehnica, patru asocieri au depus oferte pentru adjudecarea acestora. Valoarea contractului este de 34,64 milioane de lei (fara TVA), iar durata de implementare a fost stabilita la 97 de luni, din care doua pentru etapa de pre-constructie, 35 pentru executie si 60 de luni etapa post-constructie.
Cele patru asocieri care au depus oferte la licitatia de supervizare sunt:
|