Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Info-Santiere - OIL TERMINAL selecteaza Euronova Energies pentru construirea terminalului de bitum
OIL TERMINAL selecteaza Euronova Energies pentru construirea terminalului de bitum
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 26 Feb 2024 16:20
Oil Terminal a selectat compania Euronova Energies pentru a incepe negocierile pentru constructia unui terminal de bitum in Portul Constanta. Consiliul de Administratie al investitorului a convocat sedinta AGEA pe 28 martie 2024 pentru aprobarea demararii negocierilor cu ofertantul care s-a clasat pe primul loc, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. Noul terminal de bitum va fi amplasat pe actuala platforma a Sectiei Platforma Port, situata in incinta Portului Constanta, Dana 69, pentru care Oil Terminal are incheiat un contract de inchiriere cu Administratia Porturilor Maritime Constanta. Pozitionarea strategica a platformei pe care se va construi terminalul de bitum constituie un avantaj imbatabil prin accesul la toate caile de transport (maritim, feroviar si rutier). Potrivit Ministerului Energiei, productia de bitum din Romania acopera numai 20% din necesar.
Compania elvetiana Euronova Energies a fost selectata dintr-un numar total de 7 grupuri care au depus oferte, celelalte 6 fiind Socar Petroleum SA, Takida Terminal SRL, Frial SA, OMV Petrom SA, Vitaro Energy SRL si Trafigura PTE Ltd.
Euronova Energies comercializeaza, transporta si depoziteaza titei si produse rafinate pe piata sud-est europeana, avand capacitati de stocare amplasate strategic pe coasta Marii Adriatice, dar si la Marea Neagra. De asemenea, compania asigura servicii de shipping pe Dunare.
Oil Terminal SA Constanta, specializata in servicii de manipulare si depozitare pentru titei si produse petroliere, detine acorduri de concesiune pentru exploatarea infrastructurilor critice si este strategic situata la intersectia importantelor coridoare de transport. De asemenea, societatea dispune de facilitati extinse, inclusiv 7 dane operative in Portul Constanta si 3 depozite cu o capacitate totala de 1,4 milioane mc.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMABONARE REVISTEALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
EDIT-Structural
siniat
ERBASU CONSTRUCT
viarom
CDS
strabag nivel 1
theda mar
MAKITA
rigips
noark
Ubitech
ness project
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
concelex

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander