PATRU oferte, depuse pentru consolidarea Muzeului de Stiinte ale Naturii Dorohoi |
Info-Santiere Publicat de Elena Icleanu 15 Iul 2024 14:37 |
La licitatia pentru consolidarea, restaurarea si punerea in valoare a Muzeului de Stiintele Naturii Dorohoi, au fost depuse patru oferte de participare, care vor trebui evaluate pana la data de 18 septembrie 2024. Contractul are o valoare estimata la 45,12 milioane de lei, fiind finantat in cadrul Programului national de restaurare a monumentelor istorice din bugetul Ministerului Culturii si gestionat de Institutul National al Patrimoniului. Consiliul Judetean Botosani va asigura o cofinantare de 5,5 milioane lei. Durata de implementare a contractului este de 36 de luni.
Cele 4 oferte au fost depuse de:
Proiectant general este asocierea Arc Design - Mihul - Elma Stil.
Cladirea ce va fi consolidata (S+P+1E+Pod) are o suprafata desfasurata totala de 3.412 mp.
"Reabilitarea cladirii Muzeului de Stiintele Naturii Dorohoi este un proiect important in domeniul cultural al judetului Botosani si ne bucuram ca a intrat in linie dreapta. Totodata, este si cel mai important proiect care a obtinut finantare in cadrul Programului national de restaurare a monumentelor istorice si speram ca membrii comisiei de achizitie din cadrul Institutului National al Patrimoniului sa finalizeze evaluarea la termenul anuntat si imediat sa demareze lucrarile. Vrem sa devina un exemplu de bune practici, care sa fie extins la toate proiectele derulate de Ministerul Culturii", a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.
Potrivit CJ Botosani, proiectul de consolidare, restaurare si punere in valoare a Muzeului de Stiintele Naturii Dorohoi are o valoare de 68,5 milioane lei, iar pe langa lucrarile de consolidare, restaurare si punere in valoare a patrimoniului expozitional, la Muzeul de Stiintele Naturii Dorohoi se va readuce la viata biblioteca ce detine peste 6.500 de volume de specialitate, care vor putea fi consultate in sala de lectura. De asemenea, se vor amenaja doua laboratoare - unul de cercetare si unul de conservare -, un auditorium, o sala de educatie muzeala, una pentru conferinte si simpozioane si o cafenea.
Cladirea Muzeului a fost construita in 1887 ca sediu al Prefecturii judetului Dorohoi, fiind prima cladire publica din oras care a beneficiat de instalatie de apa, canalizare si incalzire centralizata.
|