Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - PMB: Autorizatie de construire pentru reconfigurarea Bucharest Financial Plaza
PMB: Autorizatie de construire pentru reconfigurarea Bucharest Financial Plaza
Info-Santiere Publicat de AG&F 24 Oct 2023 10:28
Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat, luni, ca a emis autorizatia de construire pentru o serie de lucrari care vizeaza reconfigurarea imobilului din Calea Victoriei nr. 15, cladire care a gazduit Bancorex.
Printr-un astfel de proiect "se repara", in masura posibilului, "o eroare majora de urbanism" a anilor '90, a scris primarul pe Facebook.
"Ma bucur sa vad astfel de proiecte serioase in care dezvoltatorii respecta normele de urbanism si integreaza cladirea in zona culturala invecinata. In cazul de fata, se repara in masura posibilului o eroare majora de urbanism a anilor '90. Vor fi executate lucrari de reconfigurare spatiala, volumetrica, de extindere a imobilului si de amenajare exterioara si peisagistica, precum si de reamenajare a parcarii auto subterane. Se va remodela 'Podium-ul' pentru a se putea amenaja terase inierbate care vor extinde spatiul public spre cladirea CEC", a precizat Nicusor Dan, citat de Agerpres.
El a mentionat ca se vor executa lucrari pentru eficientizarea energetica a cladirii, iar odata cu eliminarea partiala a etajelor se va imbunatati vizibilitatea asupra cladirii CEC si a Magazinului Victoria. Lucrarile au o durata de executie de 36 luni, iar termenul de valabilitate a autorizatiei este de 24 luni.
"Toate interventiile vor respecta certificatul de urbanism, in baza avizelor obtinute, si vor fi realizate conform expertizelor tehnice si proiectului tehnic. Imobilul a fost construit in anul 1994 si a functionat drept cladire de birouri, nefiind inscris pe lista monumentelor istorice", a explicat Nicusor Dan.
 
 
In martie 2021, Banca Comerciala Romana (BCR) a finalizat transferul de proprietate asupra cladirii Bucharest Financial Plaza, fostul sediu al companiei din Calea Victoriei, catre Immofinanz, pentru aproximativ 36 de milioane de euro.
"Bucharest Financial Plaza joaca un rol important in dezvoltarea urbana recenta. Cladirea a fost ridicata ca sediu Bancorex, fiind ulterior preluata de BCR. Aceasta proprietate permite utilizari multiple si ofera acces exceptional la spatii retail, restaurante si alte zone de relaxare din centrul Bucurestiului. Suntem incantati ca avem un partener de incredere in Immofinanz, un grup imobiliar cu o experienta indelungata in Romania si unul dintre cei mai mari clienti de tip corporate ai Erste Group. Immofinanz, care este un dezvoltator imobiliar de inalta calitate in Europa, are capacitatea de a transforma acest obiectiv si de a-i valorifica si mai mult potentialul", declara Michael Werner, Real Estate Management Executive Director in cadrul BCR.
Immofinanz anunta la momentul respectiv ca intentioneaza sa reamenajeze proprietatea intr-o cladire myhive, cu spatii de inalta calitate si cu nivel de certificare a constructiei pentru dezvoltare durabila Gold sau un alt nivel superior.
 
 
"Acest acord reprezinta un pas important pentru Immofinanz in vederea consolidarii portofoliului de birouri de inalta calitate si a brandului de birouri myhive in Bucuresti. In cadrul procesului de modernizare propus, am luat in considerare un spatiu mai mare pentru zona publica si o terasa verde, care credem ca va deveni rapid un punct de atractie extrem de atragator pentru bucuresteni", transmitea Dietmar Reindl, COO Immofinanz.
Cladirea Bucharest Financial Plaza este amplasata in apropierea Kilometrului 0 al Bucurestiului, langa Centrul Vechi. Proprietatea a fost finalizata in 1998, fiind cea mai impozanta cladire a orasului la acel moment si a fost modernizata in 2012. Constructia poate fi usor impartita intre cele doua sectiuni, Tower (17 etaje) si Podium (6 etaje) si beneficiaza de cel mai mare atrium iluminat natural din oras.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
EDIT-Structural
noark
Ubitech
ness project
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
siniat
rigips
quadratum
viarom
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
CDS
konsent
SIGM
BogArt
MAKITA
Arduro

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander