Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Info-Santiere - Proiectul Neptun Deep: 80% din valoarea contractelor de executie a fost atribuita
Proiectul Neptun Deep: 80% din valoarea contractelor de executie a fost atribuita
Info-Santiere Publicat de AG&F 14 Dec 2023 12:09
OMV Petrom, cea mai mare companie integrata de energie din sud-estul Europei, a continuat sa faca progrese semnificative in implementarea proiectului Neptun Deep. Compania a semnat un acord cu o valoare estimata de 325 de milioane de euro pentru platforma de foraj semi-submersibila Transocean Barents, pentru o perioada minima de un an si jumatate. In plus, a fost semnat un contract de aproximativ 140 de milioane de euro cu Halliburton Romania pentru servicii integrate de foraj. Acestea se adauga contractului de 1,6 miliarde de euro anuntat anterior cu Saipem pentru instalatiile offshore, precum si altor contracte mai mici.
Christina Verchere, CEO OMV Petrom: "Odata cu atribuirea contractelor pentru platforma de foraj si pentru serviciile integrate de foraj, OMV Petrom a asigurat peste 80% din acordurile de executie necesare livrarii proiectului Neptun Deep. Lucram cu contractori si furnizori internationali de renume, care au abilitatile si experienta necesare pentru a livra acest proiect complex. De asemenea, contam pe experienta furnizorilor nostri locali, care cunosc specificul mediului romanesc, astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate posibile pentru proiectul Neptun Deep. Cel mai important obiectiv al nostru este sa incepem productia in siguranta si cu respectarea bugetului, in 2027, impreuna cu partenerul nostru Romgaz si sa sprijinim Romania in tranzitia sa spre a deveni cel mai mare producator de gaze naturale din UE. "
Acordul pentru platforma de foraj semi-submersibila de generatia a sasea include echipajul si serviciile asociate, produsele, echipamentele si materialele necesare. Transocean Barents este o platforma de foraj de ultima generatie, cu un sistem de pozitionare dinamica Clasa 3, ancore si platforme RAM duale, ceea ce inseamna ca poate functiona eficient atat in locatiile noastre de mica adancime, cat si in cele de mare adancime. Mobilizarea pentru Marea Neagra este programata sa inceapa spre sfarsitul anului 2024, iar activitatile de foraj sunt planificate pentru 2025. In total, vor fi forate 10 sonde.
Halliburton Energy Services Romania si Newpark Drilling Fluids Eastern Europe vor asigura servicii integrate de foraj. Experienta internationala si locala a Halliburton in Romania va fi utilizata intr-o gama larga de servicii, cum ar fi cimentarea, forajul directional si echiparea sondelor.
Cu aceste angajamente recente, OMV Petrom si ROMGAZ sunt pe cale sa livreze in siguranta primele cantitati de gaze naturale din Neptun Deep in 2027, cu respectarea bugetului de pana la 4 miliarde de euro estimat pentru investitiile totale.
Infrastructura necesara pentru dezvoltarea celor doua zacaminte include trei sisteme submarine de productie, unul pentru Pelican Sud si doua pentru Domino, reteaua de conducte colectoare asociate, o platforma offshore de gaze naturale situata la mica adancime, conducta principala de gaze naturale pana la tarm, la Tuzla si o statie de masurare a gazelor naturale. Platforma offshore isi genereaza propria energie electrica, functionand la cele mai inalte standarde de siguranta si protectie a mediului. Sondele si zacamintele vor fi operate de la distanta, prin intermediul unei replici digitale (digital twin). Un aspect-cheie al conceptului de dezvoltare este ca energia naturala a rezervorului este utilizata pentru a transporta gazele naturale la tarm, eliminand necesitatea comprimarii acestora. Acest lucru, impreuna cu alte caracteristici ale proiectului, asigura mentinerea emisiilor din proiectul Neptun Deep la un nivel minim, semnificativ sub normele industriei.
In luna august a acestui an, compania a  semnat un acord cu Saipem S.p.A. si Saipem Romania SRL cu o valoare totala estimata de aproximativ 1,6 miliarde de euro pentru servicii de management, proiectare, achizitii, fabricare, asamblare, transport maritim, instalare, testare si punere in functiune a instalatiilor maritime din cadrul proiectului Neptun Deep. In plus, contractul include testarea si punerea in functiune pentru statia de masurare a gazelor naturale si pentru sectiunile de langa tarm si de pe uscat ale conductei de productie gaze naturale.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
SIGM
viarom
BogArt
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
strabag nivel 1
siniat
CDS
konsent
ness project
quadratum
Arduro
leviatan
MAKITA
theda mar
noark
concelex
SSAB
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
AICPS_30
econet
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander