Agenda Constructiilor
Duminica, 25 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - A0: Debut lucrari pe tronsonul Vidra-Bragadiru al Centurii de Sud a Capitalei
A0: Debut lucrari pe tronsonul Vidra-Bragadiru al Centurii de Sud a Capitalei
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 18 Aug 2020 14:54
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, a semnat astazi ordinul de incepere a lucrarilor la primul tronson din lotul al doilea (Vidra - Bragadiru) al Centurii de Sud a Capitalei. Antreprenorul general, reprezentat de compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS din Turcia, a inceput lucrarile de executie.
"Astazi incep efectiv lucrarile la primul tronson prin inmanarea ordinului de incepere pentru tronsonul 1 din Lotul 2 al Autostrazii de Sud a Bucurestiului", a declarat Lucian Bode, prezent la deschiderea oficiala a lucrarilor pentru Autostrada de Centura Bucuresti (A0), Lotul 2, Vidra-Bragadiru, alaturi de premierul Ludovic Orban.
In data de 11 august, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza localitatii Vidra, valoarea lucrarilor autorizate fiind de 59,95 milioane lei, fara TVA. Lucrarile proiectate sunt situate in partea de sud a municipiului Bucuresti, pe teritoriul judetului Ilfov, respectiv unitatea administrativ teritoriala a localitatii Vidra.
Data de executie a cestora este de 30 de luni calculate de la data inceperii efective a lucrarilor.
 
Stadiul celorlalte sectoare ale Centurii Capitalei
 
A0 Sud
Lotul 1 (16,9 km) se afla in termenii contractuali pentru realizarea proiectului tehnic. "Pana la sfarsitul lunii septembrie vom primi proiectul tehnic si estimam ca vom da ordinul de incepere pe 5 octombrie", a spus Lucian Bode.
Lotul 2 (16,3 km) - astazi s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor. Proiectul tehnic este finalizat, a fost aprobata Hotararea de Guvern privind exproprierile si au inceput lucrarile la primul tronson.
Lotul 3 (17,9 km) - termenul de depunere a proiectului tehnic a exprat, iar antreprenorul a fost penalizat. "Sper sa-si revina si sa intre in ritmul normal pe care CNAIR in impune pe santier", a precizat Lucian Bode.
 
Centura de Nord
Lotul 1 (17,5 km) - a fost comunicat rezultatul procedurii. Au fost 4 contestatii si toate au fost respinse de CNSC.
Lotul 2 (19 km) se afla in etapa finala de evaluare a ofdertelor.
Lotul 3 - cu toate ca a fost desemnat castigatorul, au fost inregistrate 7 contestatii, toate aflandu-se in procedura la CNSC.
Lotul 4 (4,5 km) - CNAIR a semnat astazi contractul de proiectare si executie cu ofertantul castigator, reprezentat de o companie romaneasca. Este un tronson care va fi realizat in 30 de luni, respectiv pana la finalul anului 2022.
 
Cele 4 pasaje rutiere
In ceea ce priveste cele patru pasaje rutiere ce vor fi construite pe A0 pentru a facilita legatura cu orasul, ministrul Transporturilor a precizat ca toate contractele au fost deblocate si proiectele au fost reluate reluate.
"Am reusit sa reluam lucrarile la pasajul de la Domnesti (contract semnat in 2015), am emis autorizatia de construire pentru pasajul Oltenita si am cedat amplasamentul. Lucrarile de constructii au inceput in primele zile din august. La Pasaj Berceni am emis autorizatia de construire in iunie si la sfarsitul lunii iunie s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor. In martie am emis si autorizatia de construire pentru Pasajul Mogosoaia, iar in iulie stadiu fizic de executie era de 15%", a mai precizat ministrul Lucian Bode.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ALLBIMAUTODESKelmas_1oct
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
hilti

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere