Agenda Constructiilor
Miercuri, 19 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BOTOSANI: Studiu geotehnic pentru realizarea Drumului Vamii, de 40 milioane euro
BOTOSANI: Studiu geotehnic pentru realizarea Drumului Vamii, de 40 milioane euro
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 04 Mai 2022 11:25
Lucrarile la proiectul Drumul „Vamii”, a carei modernizare este estimata la aproximativ 40 de milioane de euro, avanseaza intr-un ritm sustinut.
Antreprenorul care a castigat contractul privind realizarea documentatiei tehnico-economice efectueaza in aceasta perioada foraje in teren in vederea realizarii studiului geotehnic necesar pentru a stabili solutiile optime ce vor fi folosite in proiectul tehnic. Punctele de forare au fost stabilite de catre specialistii firmei Proiect Construct Regiunea Transilvania, iar adancimea de forare variaza intre opt si 25 de metri. Antreprenorul estimeaza ca va finaliza lucrarile pe teren saptamana viitoare, dupa care va face analizele de laborator la probele extrase.
„Am promis ca vom accelera dezvoltarea judetului si ne tinem de cuvant. Ne bucuram ca firma care a castigat proiectul privind realizarea documentatiei tehnico-economice este una profesionista si implicata cu toate fortele in proiectul nostru. Vrem ca la inceputul verii sa avem deja studiul de fezabilitate gata, iar in toamna proiectul tehnic”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani. 
Dupa realizarea documentatiei tehnice, proiectantul va asigura asistenta tehnica pentru modernizarea Drumului „Vamii” ce se va intinde pe perioada executarii lucrarilor, adica pe inca 24 de luni.
Drumul „Vamii”, mai exact Drumul Judetean 282, leaga localitatile Hanesti, Vlasinesti, Saveni, Draguseni, Cotusca, Radauti-Prut si asigura conectivitatea directa prin vama transnationala Radauti-Prut cu Republica Moldova. Proiectul vizeaza modernizarea a 48,829 kilometri prin intermediul unei finantari de aproximativ 40 de milioane de euro din Programul Operational Regional 2021-2027.
„Este un proiect major, generos si care va contribui din plin la dezvoltarea judetului. Totodata, este un pas important pentru a continua realizarea unei axe cu adevarat strategice intre nordul judetului (Vama Radauti-Prut) si sudul judetului, mai exact limita cu judetul Iasi. Prin Drumul Vamii vom moderniza 7,5% din intreaga retea de drumuri judetene a Botosaniului, iar daca adunam aici si cei peste 106 kilometri din Drumul Strategic vom ajunge la un sfert din totalul retelei de drumuri judetene”, a conchis Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
viarom
rigips
CDS
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
leviatan
theda mar
noark
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
konsent
BogArt
ness project
strabag nivel 1
siniat
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander