Agenda Constructiilor
Vineri, 17 Ianuarie 2020
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - BRUA (PODISOR): Lucrari in grafic pe 17 santiere ale gazoductului de 500 km
BRUA (PODISOR): Lucrari in grafic pe 17 santiere ale gazoductului de 500 km
Infrastructura Publicat de AG&F 19 Oct 2018 21:27
La data de 19 octombrie 2018, ministrul Economiei, Danut Andrusca, insotit de directorul general al Transgaz, Ion Sterian, a efectuat o vizita pe santierul din zona Nodului Tehnologic Podisor, judetul Giurgiu. In cadrul acestei vizite, ministrul de resort s-a intalnit cu echipa care coordoneaza lucrarile de la punctul de lucru Podisor si a verificat stadiul lucrarilor la statia de comprimare de Podisor si la gazoductul BRUA. La punctul de lucru de la Podisor, Transgaz are contractate lucrari pe trei santiere: statia de comprimare Podisor, santierul pentru gazoduct si cel pentru nodul Podisor, informeaza un comunicat al ministerului de resort.
Potrivit comunicatului, cu prilejul vizitei, ministrul Economiei a fost informat in legatura cu faptul ca, in prezent, se lucreaza pentru proiectul BRUA pe 17 santiere, fiind implicati un numar total de aproximativ 500 de muncitori in aceasta faza a constructiei, lucrarile fiind in grafic. Intrucat lungimea aproximativa a gazoductului este de 500 de kilometri, proiectul este impartit in 100 de tronsoane a cate 5 kilometri de fir linear (conducta de gaze) pe fiecare tronson.
„Am vrut sa vin pe santierul BRUA pentru a ma asigura de faptul ca lucrarile sunt in grafic si pentru a ma asigura ca exista capacitatea administrativa pentru a gestiona un proiect de o asemenea amploare. Dezvoltarea proiectului BRUA de catre Ministerul Economiei, prin Transgaz, este un succes incontestabil. Acest proiect este unul de importanta deosebita pentru securitatea energetica a Romaniei si este considerat un proiect strategic si pentru Uniunea Europeana. Ma bucur sa constat ca lucrarile sunt in grafic si doresc sa-l felicit pe directorul general Ion Sterian si echipa sa pentru modul in care gestioneaza BRUA. Cifrele proiectului sunt cu adevarat impresionante: trei statii de comprimare la Podisor, Bibesti si Jupa, aproximativ 500 de kilometri de conducta, peste 500 de oameni care lucreaza in toate punctele de lucru in prezent, numar care este asteptat sa creasca in viitor, zeci de mii de metri cubi de pamant si sute de tone de materiale de constructii. Avem toate motivele sa fim mandri de efortul si implicarea muncitorilor si inginerilor romani”, a declarat ministrul Economiei, Danut Andrusca.
La randul sau, directorul general al SNTGN Transgaz SA, Ion Sterian, a prezentat echipa care coordoneaza lucrarile de la Podisor si a precizat ca intreaga activitate de proiectare a fost facuta de Transgaz, iar majoritatea produselor a fost contractata de la firme romanesti.
„Multi dintre cei pe care ii vedeti pe santierele BRUA lucreaza si in alte zone si parcurg zilnic sute de kilometri cu masina, pentru a verifica stadiul lucrarilor si pentru a se asigura ca respectam graficul. Sunt persoane dedicate, unii dintre ei sunt din alte zone ale Romaniei: Ploiesti, Botosani si sunt departe de familie. Insa, toti realizeaza cat de important este acest proiect si isi doresc reusita. Avem foarte multi tineri in echipa, pe care vrem sa ii formam”, a precizat Ion Sterian.
Dupa intalnirea avuta cu echipa de management si dupa ce i-a fost prezentat planul de constructie a nodului Podisor, ministrul Danut Andrusca a vizitat statia de comprimare si cele doua santiere si a discutat cu muncitorii care lucrau la excavare si cu cei care se ocupau de montarea conductei despre conditiile si programul de lucru. La terminarea vizitei, ministrul Economiei a salutat progresele facute de Transgaz si rezultatele obtinute pana in acest moment. „Ma bucur ca am avut ocazia sa discut direct cu muncitorii de aici si sa vad tot ce au realizat. Proiectul BRUA prinde contur si am toata increderea ca directorul Ion Sterian, impreuna cu intreaga echipa, vor depune eforturi sustinute pentru finalizarea lucrarilor conform graficului asumat”, a adaugat Ministrul Economiei.
***
In comunicat se mai arata ca proiectul BRUA consta in construirea unei conducte noi de transport al gazelor, care va conecta Nodul Tehnologic Podisor cu Statia de Masurare Gaze Horia, pe directia Podisor (Giurgiu)-Corbu-Hurezani-Hateg-Recas-Horia (Arad). Acest nou coridor vizeaza diversificarea rutelor de transport gaze naturale din regiunea Marii Caspice inspre Europa Centrala, valorificarea unor noi surse de gaze naturale in perimetrele off-shore din Marea Neagra, precum si valorificarea volumelor de gaze naturale aferente acestor surse pe piata romaneasca si europeana si posibilitatea curgerii fizice bidirectionale permanente pe interconectarile cu Bulgaria si Ungaria.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADLUMIONghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere