Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CL Sector 4 a aprobat asocierea pentru dezvoltarea unui aeroport in sudul Capitalei
CL Sector 4 a aprobat asocierea pentru dezvoltarea unui aeroport in sudul Capitalei
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 27 Sep 2023 11:28
Construirea unui aeroport international prin contributia Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti, in colaborare cu Consiliul Judetean Giurgiu, a intrat in linie dreapta.
Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat in sedinta de astazi asocierea intre cele doua entitati administrative, in vederea finantarii si realizarii in comun a acestui proiect de investitii deosebit de important pentru dezvoltarea zonei de sud a Bucurestiului.
Aeroportul ce urmeaza a fi construit in sudul Capitalei va fi unul international, mai mare decat cel mai nou construit in Romania, cel de la Brasov, intrucat ar urma sa deserveasca un numar mai mare de judete, cu o populatie mai mare. De asemenea, va fi proiectat atat cu terminale pentru pasageri, cat si cu unele speciale pentru transportul de marfa, in conditiile in care, pe ambele directii, Aeroportul Otopeni este suprasolicitat in acest moment.
”Impreuna cu autoritatile statului si dupa studiile de specialitate vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult sa fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Daca nu reusim sa-l facem atat de mare, macar doua treimi din ceea ce inseamna Aeroportul Otopeni. Ce este insa foarte important este faptul ca aceasta va fi o investitie publica, a statului roman, si va ramane in proprietatea statului roman. Este o certitudine pentru noi toti cei care traim in Sud, ca viata noastra trebuie sa creasca din punct de vedere calitativ si sa facem tot ce ne sta in putinta sa atragem cat mai multe investitii, pentru ca aici, din pacate, nu s-a investit. Visul pe care il am este acela de a crea mult mai multe locuri de munca bine platite pentru oamenii din comunitatea noastra si nu numai. Bucurestiul merita un astfel de tip de dezvoltare, pentru ca in noua anvelopa nu mai incape si trebuie o investitie de calitate in acest sens. Aici vorbim cel putin despre zona de Sud, despre Berceni, despre Popesti Leordeni sau Jilava, pentru ca este singura cale prin care sa putem obtine o capitala de nivel occidental”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.
 
ALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
FRONTALE
CDS
noark
Acvatot 2019
Ubitech
grundfos
rigips
theda mar
MAKITA
viarom

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu