Agenda Constructiilor
Joi, 27 Februarie 2020
 
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - CNAIR: Pasi importanti pentru constructia pasajelor din Domnesti si Mogosoaia
CNAIR: Pasi importanti pentru constructia pasajelor din Domnesti si Mogosoaia
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 11 Mai 2017 12:01
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a semnat contractul pentru demararea lucrarilor la pasajul Domnesti. De asemenea, institutia a inaintat catre Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) documentatia privind proiectarea si executia pasajului de la Mogosoaia, de pe soseaua de centura a Capitalei.
Conform datelor CNAIR SA, lucrarile de proiectare a pasajului de la Domnesti vor dura trei luni, iar constructia propriu-zisa, 24 de luni. Finalizarea proiectului este prevazuta, astfel, in anul 2019. Garantia de executie a fost stabilita la 24 de luni. Lucrarile vor fi executate de asocierea formata din companiile Straco, Comnord SA si Specialist Consulting, valoarea contractului fiind de 91,55 milioane de lei (fara TVA).
Pasajul va fi construit la intersectia dintre str. Prelungirea Ghencea - DJ 602 si soseaua de centura a Capitalei si este configurat sub forma unui sens giratoriu, urmand a avea o lungime de 374 de metri.
Se estimeaza ca ordinul de incepere a lucrarilor va fi emis in toamna acestui an.
Constructia pasajului de la Domnesti include executia pasajului propriu-zis peste centura rutiera a Capitalei, executia unor pasaje pe soseaua ocolitoare pe bretelele de urcare/ coborare la intersectia giratorie denivelata, precum si amenajarea acestei intersectii.
Pentru executia lucrarilor de arta s-a decis aplicarea unei solutii constructive mixte (otel-beton din grinzi metalice continue si dale din beton armat prefabricate, precomprimate, solidarizate monolit de grinzile metalice). Sunt prevazute doua drumuri colectoare pentru accesul riveranilor, unul fiind amplasat de o parte si de alta a rampei dinspre Bucuresti si a pasajului de pe Prelungirea Ghencea - DJ 602 si celalalt la rampa dinspre Domnesti. Accesul pe aceste doua drumuri se va face pe baza unor intersectii giratorii amplasate la baza rampelor.
Pentru traversarea pietonala a caii ferate s-au prevazut, de ambele parti ale soselei de centura, doua scari metalice identice.
 
Se va organiza licitatie pentru constructia pasajului de la Mogosoaia
Documentatia privind proiectarea si executia pasajului Mogosoaia a fost inaintata catre ANAP, spre validare, si urmeaza a fi publicata in cadrul SEAP, pentru organizarea licitatiei de atribuire. Investitia face parte din proiectul de fluidizare a traficului pe DN 1, intre km 8+100 si km 17+100 si centura rutiera din nordul Capitalei.
Pasajul se afla la intersectia DN 1A cu soseaua de centura, in zona localitatii Mogosoaia, si are o lungime de 112,6 metri, cu patru deschideri si cate doua benzi pe sens. Termenul de realizare a proiectului este de 30 de luni, din care sase pentru proiectare si 24 de luni pentru executie. Perioada de garantie a lucrarilor a fost stabilita la 5 ani.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
allbimghid_proiectareACADTeraSteel

Autentificare

 
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere