Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 August 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - Daroconstruct va moderniza si extinde cu 93 milioane lei retelele de apa din Pascani
Daroconstruct va moderniza si extinde cu 93 milioane lei retelele de apa din Pascani
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 10 Iun 2022 09:52
Apavital a semnat, la sediul Primariei Municipiului Pascani, contractele de lucrari pentru a extinde sistemul de apa si canalizare in Pascani si comunele invecinate.
Este vorba despre lucrari de modernizare si extindere pe axa 5: Rachiteni - A.I. Cuza - Helesteni - Ruginoasa - Costesti - Lot 1 (CL 07 Lot 1) si axa 10: Pascani (CL 12) din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi, in perioada 2014 -2020”.
Firma care va executa lucrarile aferente celor doua contracte, in valoare de 82.880.600 lei fara TVA, respectiv 92.777.000 lei fara TVA, este DAROCONSTRUCT din Iasi.
 
Cele mai mari contracte de pana acum din cadrul POIM
Prezent la semnarea contractelor, Costel Alexe, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, a precizat ca „sunt doua contracte majore care vor creste calitatea vietii pentru miile de ieseni din comunitatile in care vor fi implementate. Si ma refer atat la apa pentru consum care, astfel, va fi livrata la cele mai inalte standarde si va contribui la sanatatea populatiei, cat si la colectarea si epurarea apelor uzate, o necesitate pentru protejarea mediului. Extinderea si modernizarea retelelor, precum si construirea statiilor de epurare si tratare reprezinta o prioritate peste tot in tara, iar noi, la Iasi, derulam prin ApaVital cel mai mare program de investitii la nivel regional.”
In ceea ce priveste contractul CL 07 Lot 1, in urma finalizarii acestuia, populatia din localitatile Scheia, A. I. Cuza, Oboroceni, Helesteni, Rediu si Vascani va beneficia de o conducta noua de aductiune apa potabila, iar in localitatile Helesteni si Vascani se va construi cate o gospodarie de apa. De asemenea, se vor infiinta retele de alimentare cu apa si canalizare in Helesteni, Harmaneasa si Oboroceni si retele de canalizare in A. I. Cuza si Scheia.
Lucrarile aferente contractului CL 12 constau in extinderea sistemului de apa si canalizare in localitatile Pascani, Lunca, Blagesti, Bosteni, Gastesti si Sodomeni (UAT Pascani). In Pascani se va reabilita conducta de aductiune apa pe o lungime de aproximativ 7 km, se va realiza o conducta de aductiune noua cu o lungime de aproximativ 3 km si se va construi o statie de pompare a apei potabile. In localitatea Gastesti se va construi o gospodarie de apa, care va cuprinde doua rezervoare de 300 m3, o statie de clorinare si o statie de pompare.
 
Sistem apa si canalizare Apavital
Totodata, in localitatile Pascani, Lunca, Blagesti, Bosteni, Gastesti si Sodomeni vor fi reabilitate retelele de alimentare cu apa pe o lungime de aproximativ 11 km si se va efectua:
- extinderea retelei de alimentare cu apa pe o lungime de aproximativ 14 km
- infiintarea unei retele de alimentare cu apa pe o lungime de aproximativ 19 km
- reabilitarea retelei de canalizare menajera pe o lungime de aproximativ 4 km
- extinderea retelei de canalizare menajera pe o lungime de aproximativ 9 km
- infiintarea unei retele de canalizare menajera cu o lungime de aproximativ 31 km
- construirea a 21 de statii de pompare a apelor uzate.
Durata de executie a lucrarilor pentru fiecare din cele doua contracte este de 24 de luni, la care se adauga perioada de notificare a defectelor/perioada de garantie de 60 luni.
„Faptul ca din 20 de contracte care sunt in total pe POIM, printre primele 7 se semneaza si cel de la Pascani dovedeste interesul nostru. Pascaniul este foarte important pentru noi si din punct de vedere economic, si din punct de vedere social. Trebuie sa facem aceste investitii pentru ca schimbarile climatice nu mai sunt doar o poveste, iar resursele de apa devin tot mai limitate. Pascani este un centru de greutate pentru compania noastra. In aceasta zona, vom avea proiecte de peste 150 milioane de lei in derulare, in perioada urmatoare”, a declarat Mihai Dorus, directorul Apavital Iasi.
„Nivelul de dezvoltare al unei societati se masoara si prin accesul la utilitati, iar obiectivul nostru este sa aducem dezvoltare in toate comunitatile din judetul nostru. Apa este esentiala in primul rand pentru viata, dar si un element fara de care nu putem vorbi despre progres social si economic.”, a mai adaugat presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe.
 
Investitii de peste 500 de milioane de euro
Compania Apavital a mai incheiat pana acum inca 6 contracte in cadrul Proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apa si apa uzata din judetul Iasi, care va insemna, in final, investitii de peste 500 de milioane de euro.
Beneficiari vor fi aproximativ 200.000 de locuitori care vor fi racordati la reteaua de apa si peste 80.000 de locuitori ale caror locuinte vor fi racordate la reteaua de canalizare.
In acest fel, gradul de racordare la apa potabila in judet va ajunge la 84%, iar pentru reteaua de canalizare la 77%.
 
ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESK
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST
2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
rigips
leviatan
viarom
CELCO 2020
MAKITA
FRONTALE
hilti
leviatan
BMI_Icopal
strabag nivel 1
hidroplasto

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere