Agenda Constructiilor
Luni, 20 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - EGIS liciteza supervizarea lucrarilor la A8 Autostrada Unirii, sectiunile I si III
EGIS liciteza supervizarea lucrarilor la A8 Autostrada Unirii, sectiunile I si III
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 25 Mar 2024 16:01
Patru asocieri de consultanti, avand ca lideri companiile Egis Romania, Italconsult, MGGP si Activ Proiectare Infrastructura au depus oferte de participare la licitatia pentru atribuirea contractelor de supervizare a lucrarilor la Autostrada Unirii (A8) Targu Mures - Targu Neamt, sectiunile I si III. Cele doua licitatii au fost deblocate recent, dupa ce fusesera blocate in decembrie 2023.
Contractul de servicii de supervizare pentru proiectarea si executia lucrarilor de pe Sectiunea I (Targu Mures - Miercurea Nirajului si legatura la Autostrada A3) are o valoare estimata cuprinsa intre 39,47 milioane de lei si 46,61 milioane de lei si o durata de implementare de 158 de luni. Pentru participarea la aceasta licitatie au fost depuse patru oferte, respectiv:
  1. Egis Romania, avand ca subcontractant si tert sustinator compania Egis Villes et Transports;
  2. Asocierea MGGP (lider) - Konsent - Ingeo Proiect;
  3. Asocierea Italconsult SpA (lider) - K-Box Construction Design;
  4. Asocierea Activ Proiectare Infrastructura (lider) - Emay Uluslararasi Mühendislik ve Müsavirlik AS, avand ca subcontractant compania Topo Design Solutions.
 
 
Antreprenorul general desemnat pentru a executa lucrarile de proiectare si constructii pe Sectiunea 1 este compania Nurol Insaat Ve Ticaret AS, care are la dispozitie pentru constructie 30 de luni (6 pentru proiectare si 24 pentru executie) si 2,46 miliarde lei (fara TVA). Proiectul prevede inclusiv constructia drumului de legatura dintre A8 si A3, cu o lungime de 2,4 km. Pe traseul sectiunii Targu Mures - Miercurea Nirajului, pe langa cei 24,4 km de drum, vor fi construite inclusiv 36 de poduri, pasaje si viaducte, dintre care un pasaj cu o lungime de 256 metri. Potrivit lui Cristian Pistol, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, proiectarea este programata sa inceapa in data de 31 mai 2024, dupa finalizarea procedurilor administrative necesare.
Contractul de servicii de supervizare pentru proiectarea si executia lucrarilor de pe Sectiunea III (Leghin - Targu Neamt) are o valoare estimata cuprinsa intre 35 milioane de lei si 41,34 milioane de lei si o durata de implementare de 158 de luni. Pentru participarea la aceasta licitatie au fost depuse trei oferte, respectiv:
  1. Egis Romania, avand ca subcontractant si tert sustinator compania Egis Villes et Transports;
  2. Asocierea Italconsult SpA (lider) - K-Box Construction Design;
  3. Asocierea MGGP (lider) - Konsent - Ingeo Proiect.
 
 
Pe sectiunea Leghin - Targu Neamt (29,9 km) antreprenor general a fost desemnata asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade. Valoarea lucrarilor este de 1,56 miliarde lei (fara TVA), durata de executie fiind stabilita la 30 de luni (6 pentru proiectare si 24 pentru executie).
Autostrada Unirii (A8) va avea o lungime de aproximativ 304 km si este formata din sectiunile Targu Mures - Targu Neamt si Targu Neamt - Iasi - Ungheni.
Finantarea proiectului este asigurata din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Detalii despre stadiul loturilor si sectiunilor de pe A8, aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGhiltiSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
viarom
rigips
MAKITA
leviatan
concelex
ness project
siniat
strabag nivel 1
CDS
theda mar
quadratum
noark
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
konsent
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
ROGBC 2016
top 500
econet
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander