Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PORR Construct incepe lucrarile la un pasaj de 28 milioane de lei, in Oradea
PORR Construct incepe lucrarile la un pasaj de 28 milioane de lei, in Oradea
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 15 Oct 2019 15:36
Primaria Oradea, prin Directia Tehnica a semnat ordinul de incepere a lucrarilor pentru constructia pasajului denivelat dintre drumul de centura al municipiului Oradea si str. Universitatii. Antreprenor general este compania Porr Construct, care a adjudecat contractul pentru suma de 27,86 milioane de lei (fara TVA). Lucrarile vor trebui finalizate in urmatoarele 18 luni. Finantarea investitiei este asigurata de la bugetul local.
Potrivit ing. Dan Ungureanu, reprezentantul Porr Construct, pasajul se va executa de-a lungul drumului de centura, de o parte si de alta a strazii Universitatii, va avea trei deschideri de 24 de metri si o lungime de 72 de metri, lungimea totala a rampelor fiind de 473 metri. Pasajul va avea doua benzi de circulatie pe sens, latimea partii carosabile fiind de 14 metri. Bretelele de legatura la giratie, cate una pe directie, vor asigura toate relatiile de legatura intre drumul de centura si strazile laterale. Latimea partii carosabile a bretelelor va fi de 3,5 metri si va fi delimitata de un trotuar in zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea cinci ramuri, catre Bors, Cluj, str. Universitatii, str. Ogorului si catre strada noua de acces la Piata 100.
Pe sub pasaj va fi amenajata si o trecere pentru pietoni cu latimea de 4 metri, care include si o pista de biciclete.
Lucrari propuse in cadrul acestei investitii sunt: organizarea de santier si amenajarea terenului, relocarea retelelor de apa/ canalizare/ fibra optica/ electrice si de iluminat, realizarea pasajului superior, a rampelor si a pasajului pietonal, amenajarea bretelelor de legatura la giratie, benzi pentru accelerare/ decelerare, intersectie giratorie si strazi laterale, scurgerea apelor, realizarea semnalizarii rutiere. Lucrarile se vor executa de la km 6+707,39 pana la km 7+750.
"Infrastructura pasajului va fi alcatuita din culei si pile intermediare, atat culeele cat si pilele urmand a se executa cu fundatii indirecte pe piloti forati de diametru, iar pentru racordarea cu terasamentele - umplutura din spatele culeelor inspre laterale, va fi sustinuta de ziduri de sprijin din beton armat. Rampele pasajului vor avea o latime de 14 metri, cu spatii si parapet de siguranta. Fundatiile pasajului pietonal vor fi executate din beton armat, iar elevatiile din elemente prefabricate", a declarat Dan Ungureanu.
Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea a precizat: "Lucram in paralel si la alte doua proiecte in zona, aflate in proces de achizitie, care vor face legatura dintre Leroy Merlin si Piata 100 si a dintre str. Anghel Saligny si pasajul de legatura care trece inspre cartierul Grigorescu. Asadar, anul viitor, inclusiv aceste drumuri vor fi finalizate si circulatia in zona, accesul in Piata 100 si in Parcul Industrial vor fi mult mai facile".
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19ALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
hilti
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
rigips
ssab ag antrepriza generala
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere