Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - PRECON, Citadina si Lemacons vor executa prelungirea pistei aeroportului Oradea
PRECON, Citadina si Lemacons vor executa prelungirea pistei aeroportului Oradea
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 04 Nov 2022 12:36
Aeroportul Oradea a semnat astazi, 3 noiembrie, contractul pentru proiectarea si executia proiectului privind prelungirea pistei de decolare/aterizare.
Firma care va realiza proiectul este Asocierea S.C. Precon Transilvania S.R.L., in calitate de Lider, S.C. CITADINA 98 S.A. si S.C. LEMACONS S.R.L. Valoarea contractului este de 79.407.585,75 de lei, fara TVA, iar durata de executie a fost stabilita la 13 luni (6 luni pentru proiectare si 7 luni pentru executia lucrarilor).
Proiectul „Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea” este finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 - 2020 (POIM 2014 - 2020), pe Axa Prioritara 2 - Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectivul specific 2.3 Cresterea gradului de utilizare sustenabila a aeroporturilor.
Proiectul are ca obiective principale extinderea pistei de decolare-aterizare cu 400 metri inspre localitatea Nojorid, instalarea unui sistem de radionavigatie pentru asistenta la aterizare pe directia 01 pentru a permite aterizarea asistata dinspre sud, extinderea platformei de imbarcare-debarcare si achizitia de echipamente pentru intretinerea suprafetelor de manevra.
Prelungirea pistei de decolare/ aterizare cu 400 de metri spre sud (adica spre Nojorid), ajungand la 2.500 de metri, va avea ca efect cresterea capacitatii operationale a aeroportului.
De asemenea, proiectul presupune achizitia si instalarea instrumentelor de aterizare de precizie si a unui sistem de balizaj luminos la capatul pistei dinspre Nojorid. Cu ajutorul acestui echipament se va degreva spatiul aerian de deasupra orasului Oradea de survolul aeronavelor, intrucat directia de aterizare nu va mai fi dinspre nord, ci dinspre sud. Aceasta modificare va reduce semnificativ gazele cu efect de sera si poluarea fonica generate de aeronave deasupra Municipiului Oradea.
 
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
konsent
MAKITA
noark
strabag nivel 1
BogArt
viarom
ness project
Ubitech
siniat
CDS
concelex
leviatan
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander