Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - SATU MARE: Investitii de 88 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului
SATU MARE: Investitii de 88 milioane de euro pentru modernizarea aeroportului
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2022 10:42
Unul dintre cele mai mari contracte de dezvoltare a infrastructurii din istoria judetului Satu Mare a fost semnat in data de 16 septembrie 2022, la Bucuresti, de catre Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mihai Patrascu, directorul Aeroportului International Satu Mare si Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Contractul are o valoare de 88 de milioane de euro, fonduri pentru modernizarea si dezvoltarea Aeroportului International Satu Mare. Aproximativ 74 milioane de euro vor fi investiti in proiectul “Reabilitarea si modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Satu Mare“ si aproape 14 milioane de euro pentru proiectul “Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin imbunatatirea conditiilor de siguranta aeroportuara”.
Imediat dupa semnarea contractului, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat: „Astazi este un eveniment istoric, deoarece aceasta va fi una dintre cele mai mari investitii de infrastructura din judetul Satu Mare. Proiectul va oferi judetului un aeroport mai functional, mai mare, care indeplineste toate standardele internationale de siguranta. Construim un nou terminal, renovam intreaga pista si actualele terminale, aducand in acelasi timp aeroportul la standardele europene in ceea ce priveste siguranta si securitatea.”
Presedintele Consiliului Judetean a adaugat: judetul a lansat deja procedura de achizitie publica pentru aceasta constructie, iar antreprenorii au termen pana la jumatatea lunii octombrie pentru depunerea ofertelor. Termenul de finalizare a lucrarilor de constructie este sfarsitul anului 2023.
Scopul proiectului ,,Reabilitarea si modernizare infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Satu Mare” este de a aduce aeroportul la standarde internationale, iar principalele obiective sunt: realizarea unui terminal nou si extinderea terminalului existent, reabilitarea pistei, extinderea platformei de imbarcare, achizitia de echipamente moderne pentru activitatile aeroportuare pe timp de iarna. Valoarea totala a proiectului este de 364.504.902 lei.
In cadrul proiectului ,,Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare a Aeroportului Satu Mare prin imbunatatirea conditiilor de siguranta aeroportuara” va fi construit un drum perimetral cu o lungime de peste 8 km, vor fi instalate echipamente moderne pentru efectuarea controlului de securitate si vor fi achizitionate o autospeciala de interventie si o ambulanta. Valoarea totala a proiectului este de 67.413.530 lei.
Sumele sunt asigurate din fonduri europene (FEDR) si completate din alocari de la bugetul de stat si 2% din bugetul local al Judetului Satu Mare.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinehiltiVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
BMI_Icopal
CELCO 2020
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
BALTIC
rigips
CDS
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023