Agenda Constructiilor
Luni, 06 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - SELECTIA constructorilor pentru Drumul Expres Arad - Oradea incepe in august
SELECTIA constructorilor pentru Drumul Expres Arad - Oradea incepe in august
Infrastructura Publicat de Stelian DINCA 24 Mai 2023 10:21
Proiectul tehnic al Drumului Expres Arad - Oradea a ajuns in etapa de a obtine Acordul de Mediu, un pas important in evolutia realizarii acestei investitii in infrastructura.
Studiul de evaluare adecvat si Raportul de impact asupra mediului, documentatiile necesare obtinerii Acordului, au fost finalizate si au intrat in procedura de dezbatere publica la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM).
Anuntul privind dezbaterea a fost publicat pe website-ul ANPM luni, 22 mai. Publicul interesat poate transmite in scris comentarii/opinii/observatii privind documentele mentionate la sediul autoritatii competente pentru protectia mediului - Agentia Nationala pentru Protectia Mediului din Splaiul Independentei, nr. 294, Sector 6, Bucuresti, pana la data de 29.06.2023.
Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a facut urmatoarele precizari: „Proiectul traverseaza cursul raurilor Crisul Alb si Crisul Negru, prin intermediul unor poduri. In zona Chisineu Cris, pentru a reduce impactul asupra habitatelor, a fost adoptata solutia mutarii traseului drumului si a nodului rutier, in asa fel incat sa nu afecteze ariile naturale protejate din zona. Tinand seama de faptul ca traseul drumului expres Arad - Oradea nu se suprapune peste siturile de interes comunitar Natura 2000, la sfarsitul lunii iunie, dupa finalizarea acestei ultime etape de consultare publica, putem obtine si avizul de mediu.
In aceasta perioada, avand in vedere reconfigurarea traseului pe teritoriul judetului Arad in zona limitrofa orasului Chisineu Cris, realizam ultimele foraje pe noul amplasament si lucram la identificarea proprietarilor de terenuri de pe noul culoar de expropriere.”
In ultima saptamana din iunie vor avea loc patru dezbateri publice in Oradea, Salonta, Arad si Chisineu Cris.
„In cursul lunii iulie ne propunem sa obtinem avizele necesare pentru adoptarea hotararilor de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici si pentru exproprierea terenurilor afectate de proiect. In aceste conditii, in luna august am putea demara procedura de licitatie pentru selectarea constructorilor ce vor realiza cele 3 tronsoane in care este impartit drumul”, a adaugat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
Traseul Drumului Expres Arad - Oradea va avea o lungime 120,1 km, cu profil de patru benzi de circulatie. Proiectul mai prevede drumul de legatura cu orasul Salonta (judetul Bihor), de 5 km, drumul de legatura cu Arad, de 3 km, si drumul de legatura cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria (Salonta - Békéscsaba), de 9,85 km. Astfel, lungimea totala a drumului va fi de 138 km.
Va reamintim ca Studiul de Fezabilitate a fost aprobat in luna decembrie 2022, proiectul fiind in prezent in etapa de proiectare. Lucrarile vor fi impartite in trei tronsoane: Oradea - Salonta, Salonta - Chisineu Cris si Chisineu Cris - Arad. Valoarea totala estimata a proiectului, conform Studiului de Fezabilitate, este de 10,7 miliarde lei (10.710.315.053), inclusiv TVA.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
rigips
ERBASU CONSTRUCT
ness project
noark
siniat
Ubitech
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
EDIT-Structural
viarom
leviatan
theda mar
strabag nivel 1
MAKITA
concelex

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander