Agenda Constructiilor
Sambata, 16 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - INFRASTRUCTURA - TIMISOARA: Credit BERD de 20 de milioane de euro pentru finantarea investitiilor
TIMISOARA: Credit BERD de 20 de milioane de euro pentru finantarea investitiilor
Infrastructura Publicat de Elena Icleanu 26 Aug 2021 09:51
Primaria Municipiului Timisoara poate accesa un credit de 20 de milioane de euro de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru cofinantarea a doua investitii majore din fonduri europene - achizitia noilor tramvaie si reabilitarea totala a Caii Bogdanestilor - precum si pentru alte doua proiecte mai mici. Potrivit administratiei locale, imprumutul va fi accesat la o dobanda de 1,15% si va avea o perioada de rambursare de 15 ani.
Fondurile vor fi folosite, astfel, pentru reabilitarea Caii Bogdanestilor, lucrare preconizata sa dureze pana in 2023 si unde cofinantarea din fonduri locale ar fi fost de 59,1 milioane de lei. De asemenea, va fi finantata achizitia a 21 de tramvaie noi, in acest caz cofinantarea administratiei locale fiind de 38,4 milioane de lei. Cele doua proiecte sunt finantate partial din fonduri europene, iar banii din acest credit vor acoperi costurile neeligibile.
Tot din creditul BERD ar urma sa se asigure finantarea proiectului de actualizare a Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) al Polului de Crestere Timisoara, un document strategic pentru dezvoltarea transportului sustenabil, precum si un studiu privind optimizarea retelei de transport public (M6), inclusiv crearea de benzi dedicate.
"Obtinerea acestui credit de investitii este un succes al negocierilor purtate de administratia pe care o conduc cu oficialii BERD si o dovada a increderii acestora in stabilitatea financiara a municipiului. Practic, costurile sunt infime fata de beneficiile pe care le vom avea. De asemenea, slabirea presiunii pe bugetul local ne va permite sa investim acesti 20 de milioane de euro, pe care altfel i-am fi cheltuit pentru cofinantarea acestor proiecte, in alte proiecte pentru timisoreni. Si avem foarte multe santiere deschise in oras, de la reabilitari de strazi, pana la reparatii de scoli sau constructii de crese", a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.
Edilul va initia in perioada urmatoare un proiect de hotarare ce va fi supus aprobarii Consiliului Local prin care va propune accesarea acestui credit.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021TERAPLASTALLBIMAUTODESKjungheinrichVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
hidroplasto
CELCO 2020
hilti
leviatan
Acvatot 2019
Ubitech
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
bienala
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere