Agenda Constructiilor
Vineri, 03 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Instalatii de apa & sisteme HVAC - AQUACARAS SA: Incasari de peste 37 milioane de lei, planificate pentru 2013
AQUACARAS SA: Incasari de peste 37 milioane de lei, planificate pentru 2013
Instalatii de apa & sisteme HVAC Publicat de Elena Icleanu 08 Mar 2013 12:13
Compania Aquacaras SA, societate ce gestioneaza reteaua de alimentare cu apa si de canalizare din judetul Caras-Severin (incluzand orasele Resita, Caransebes, Anina, Baile Herculane, Bocsa, Moldova Noua, Oravita si Otelu Rosu), a realizat, in 2012, o cifra de afaceri de 32,7 milioane de lei, pentru anul in curs fiind estimata depasirea nivelului de 37,2 milioane de lei al veniturilor. De asemenea, strategia pentru urmatorii doi ani vizeaza continuarea trendului ascendent al incasarilor, la peste  39 milioane de lei in 2014 si circa 41 milioane de lei in 2015. "Societatea a inceput sa functioneze efectiv in anul 2005, cand a preluat in concesiune un sistem depasit din punct de vedere tehnic, cu multiple probleme cauzate atat de vechimea retelelor, cat si de insuficienta acoperire la nivel judetean. Un alt aspect negativ major, cu care inca ne confruntam, este reprezentat de lipsa statiilor de epurare in patru din cele opt orase in care activam (respectiv in Anina, Bocsa, Moldova Noua si Oravita). Desi in ultimii ani s-au realizat mai multe investitii in infrastructura de apa - canal din mediul urban, exista, inca, o serie de probleme care vor trebui solutionate in viitor, printre care se afla racordarea in proportie de 100% a populatiei la utilitati, rezolvarea avariilor si pierderilor de apa, inlocuirea unor tehnologii depasite sau dotarea cu statii de epurare moderne etc.", a declarat Adriana Almajan, sef al biroului de marketing din cadrul Aquacaras SA.
 
Investitii de peste 400 milioane de euro, programate in perioada 2016-2018
Pana in prezent, prin programul de preaderare ISPA au fost realizate investitii de peste 67 milioane de euro pentru extinderea si modernizarea retelelor de apa-canalizare din judetul Caras-Severin, fonduri directionate, preponderent, catre modernizarea statiilor de tratare si de epurare a apei din Resita. Au mai fost realizate investitii in reabilitarea / extinderea retelelor de distributie a apei potabile si de canalizare in toate orasele judetului. Potrivit datelor incluse in Masterplanul aferent perioadei 2016-2018, mai sunt necesare investitii de peste 302,6 milioane de euro pentru retelele de alimentare cu apa si alte peste 107 milioane de euro pentru canalizare, in timp ce faza a treia a planului general, ce se va derula in intervalul 2019 - 2037, presupune investitii totale de 213,9 milioane de euro (din care 83,4 milioane de euro pentru alimentarea cu apa si 130,1 milioane de euro pentru extinderea si modernizarea retelelor de canalizare).
Actualmente, se afla in curs de implementare proiectul ce vizeaza modernizarea infrastructurii de apa si canalizare din judetul Caras - Severin, in valoare totala de 492,84 milioane de lei (fara TVA). Contractul de finantare a fost semnat in 2012, durata de implementare fiind de 41 de luni si presupune 12 contracte de lucrari si alte trei de servicii. Conform datelor companiei, au fost semnate deja primele doua contracte, cel de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor aferente (in valoare de 15,39 milioane de lei) si cel de asistenta tehnica pentru managementul proiectului (9,9 milioane de lei), castigate de asocierea dintre Hill International NV - Amsterdam si Hill International Bucuresti, respectiv de asocierea intre Eptisa Romania si Eptisa Servicios de Ingineria. Se afla in curs de evaluare contractul de servicii si audit financiar (in valoare de 321.821 de lei), cel pentru constructia si reabilitarea statiei de epurare din Caransebes (29,26 milioane de lei), precum si cel pentru construirea si reabilitarea statiilor de epurare din Otelu Rosu, Moldova Noua si Baile Herculane (insumand 27,29 milioane de lei). Mai mult, sunt deja transmise si publicate in sistemul electronic SEAP contractele pentru construirea si reabilitarea statiilor de epurare din Resita, Bocsa, Anina si Oravita (cu o valoare estimata de pana la 35,24 milioane de lei) si cel pentru extinderea si modernizarea surselor de apa si statiilor de tratare a apei din Resita, Bocsa, Anina si Oravita (ce vor insuma pana la 12,58 milioane de lei).
 
Este vizata racordarea intregii populatii din judet la retelele utilitare centralizate
Pentru perioada urmatoare, reprezentantii companiei Aquacaras SA vizeaza atingerea unui grad de acoperire de 100% a retelelor utilitare de alimentare cu apa si canalizare la nivelul judetului Caras-Severin, aliniate la cele mai noi standarde europene. De asemenea, se are in vedere preluarea progresiva in concesiune, in vederea exploatarii, a sistemelor conforme din localitatile rurale ale judetului care indeplinesc cerintele tehnice privind sistemele publice de alimentare cu apa potabila si de canalizare si sunt membre in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Acvabanat, la data preconizata a preluarii. Pentru informatii suplimentare, www.aquacaras.ro
 
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ness project
concelex
Acvatot 2019
quadratum
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
CDS
viarom
siniat
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
noark
rigips
theda mar
MAKITA
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander